Kannelmäessä tapahtuu Helsinki-päivänä 12.6.2017

Helsinki-päivänä 12.6.2017 juhlitaan Helsinkiä ja helsinkiläisiä. Myös Kanneltalossa ja Sitratorilla järjestetään juhlapäivänä runsaasti toimintaa. Päivän ohjelmaan sisältyvät mm. Kalle Salosen konsertti, Lyhty ry:n Oletko se sinä, Tarzan -näyttelyn opastetut kierrokset, yhteislaulua, ilmaista tanssinopetusta ja nuorten IHME-teltta.Sateella Sitratorin tapahtumat järjestetään sisätiloissa.

Päivän ohjelma:

klo 9-20
Kari Haklin: Helsinki-valokuvia
Helsingin Taiteilijaseuran Helsinki-aiheinen näyttely. Paikka: Kirjaston monitoimitila.

klo 9-19.30
Rakastu Ostariin
Kuvataiteilija Nella Keskisarjan Rakastu Ostariin -video nonstoppina. Paikka: kirjaston monitoimitila.

klo 11 ja 18
Taiteilijatreffit: Nella Keskisarja
Nella Keskisarja kertoo Rakastu Ostariin -videon taustoista. Kesto noin 60 min. Paikka: kirjaston monitoimitila.

klo 12
Itsenäisyyden lauluja
Suomalaisten muistot itsenäisyyden vuosikymmenistä soivat lauluissa, joita laulettu koulussa ja kapakassa, kirkossa ja kotona, keikoilla ja konserteissa. Yleisöltä kerättyjen laulumuistojen pohjalta on koottu Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaan kuuluva yhteislaulutilaisuus, jossa Suomen vaiheet kerrotaan rakastettujen laulujen kautta. Yhteistyössä kaupunginmuseon kanssa. Kesto noin 90 min. Paikka: Kanneltalon kahvilan stage.

klo 14
Nyt lauletaan!
Muusikko ja musiikin monitoiminainen Mari Kätkä laulattaa kaikenikäisiä. Tule mukaan ja koe yhteislaulun tenho! Kesto noin 30 min. Paikka: Sitratori.

klo 14 ->
Soppaa Sitratorilla
Kannelmäen seurakunta tarjoilee soppatykistä kasvissosekeittoa. Tarjoilu kestää niin pitkään kuin keittoa on, kannattaa tulla ajoissa! Paikka: Sitratori.

klo 14 ->
Kantsun Unelmakahvit
Helsinki-päivän juhlakahvitus kannelmäkeläisille. Kahvit tarjoaa Kannelmäkiliike. Tarjoilu kestää niin pitkään kuin kahvia on, kannattaa tulla ajoissa! Paikka: Sitratori.

klo 14 ->
Maksutonta kesälukemista
Tule nappaamaan oma kesäkassisi! Kirjaston poistokirjoja jaossa niin kauan kuin kirjoja riittää. Paikka: Sitratori.

klo 14–17
Mitään mieltä Kantsusta?!
Nuorisotalon IHME-teltassa tapahtuu Sitratorilla, kysymys kuuluu: Mitään mieltä Kantsusta?! Teltassa pääset tuomaan mielipiteesi ja ajatuksesi meidän kaikkien yhteisestä Kannelmäestä esiin joko kuvallisesti tai kirjallisesti. Luvassa mm. ”Suunnittele Kantsulle oma vaakuna” ja ”Kaikki olennainen Kantsusta yhdessä tweetissä” -skabat. Teltan toimintaa pyörittävät Kantsun nutan kesätyönuoret. Paikka: Sitratori.

klo 17 ja 19
Oletko se sinä, Tarzan -näyttelyn opastetut kierrokset
Lyhty ry:n tekstiilityöpaja Luovilla ja kuvataideprojekti Kipinä esittäytyvät Kanneltalon galleriassa Oletko se sinä, Tarzan -näyttelyssä. Luovillassa työskennellään monipuolisesti käsityön eri menetelmin ja kuvataideprojekti Kipinässä on tutustuttu taiteen tekemiseen ja kokemiseen laajasti. Näyttely tuo näkyväksi suurella sydämellä ja innostuksella tehtyä kehitysvammaisten nuorten ja aikuisten taidetta. Paikka: Kanneltalon galleria.

klo 17.30 –18.15
Kaupunkitanssit: foksi
Kesän kaupunkitanssin pyörähtävät käyntiin! Ilmaista paritanssinopetusta. Pari löytyy paikan päältä.
Paikka: Sitratori

klo 18
Groovemestari Kalle Salonen keikalla
Kalle Salonen on hammond-urkuri, joka on julkaissut kaksi soololevyä Catslide ja Barracuda man. Salonen keikkailee ahkerasti omilla keikoillaan sekä vierailijana lukuisissa kokoonpanoissa. Kehitysvammaiselle Saloselle on myönnetty Kynnys ry:n Vimma-kulttuuripalkinto. Kesto noin 45 min. Paikka: Kanneltalon kahvilan stage.

klo 17–20
Viljelytalkoot Antinniityn yhteisöpuutarhassa
Suosittu kaikille avoin kaupunkiviljelyä ja taidetta yhdistävä projekti jatkuu jälleen kasvukauden alkaessa. Tule mukaan viljelemään hyötykasveja, tonkimaan multaa ja oppimaan puutarhanhoidosta puutarhuri Janne Länsipuron johdolla! Paikka: Antinniityn yhteisöpuutarha (sijaitsee kauppakeskus Kaaren pohjoispuolella.)

Kanneltalo | Klaneettitie 5 | 00420 Helsinki | kanneltalo.fi

Kuvassa Kalle Salonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.