Kalasataman tornitaloravintolaan tulee terassi

Riku Stenros, Maiju Åstedt ja Teemu Aura on valittu Horisontin ravintolan yrittäjäkolmikoksi. Kuva: SRV

Kalasataman Horisontti-tornitaloon tuleva ravintola saa myös ympärivuoden avoinna olevan terassin.

Lisäksi uuden tornitalon vetonaulaksi tulee ikkunallinen maisemahissi, joka vie ravintolan asiakkaat 5 metrin sekuntinopeudella suoraan ravintolakerrokseen.

– Ravintolan sisätilan ja terassialueen yhdeksi asiakastilaksi yhdistävän kokonaisuuden suunnittelussa on kehitetty parhaita ratkaisuja tiiviissä yhteistyössä suunnittelijoiden, konsulttien ja ravintola-alan asiantuntijoiden kanssa, tiedotti SRV Yhtiöt Oyj.

Sadan metrin korkeudessa sääolosuhteet ovat haastavat kelillä kuin kelillä, ja kesäaika on Suomessa lyhyt.

– Jotta terassitilaa voidaan hyödyntää osana ravintolaa ympäri vuoden, suunnittelussa on otettu huomioon niin tuuliolosuhteet, lämpökuormat kuin auringon paistekin eri vuodenaikoina, ja terassin olosuhteet pyritään tuomaan mahdollisimman pitkälle sisäolosuhteita vastaavaksi.

Yleisölle avoin oleva ravintola ei sijoitu aivan 26-kerroksisen Horisontti-toimistotalon huipulle, vaan 24. kerrokseen. Ravintolan yläpuolella tulee olemaan kaksi kerrosta.

Ravintola aloittaa toimintansa Horisontin valmistumisen jälkeen alkukesästä 2025. Ravintolan yrittäjiksi on valittu alan menestynyt kolmikko Teemu Aura, Riku Stenros ja Maiju Åstedt.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.