Juoksuportaita lisää Helsinkiin? – Lauttasaareenkin halutaan omat

Lauttasaari on paikoin yllättävän mäkistä maastoa, vaikka heti ei uskoisi. Suurimmat mäet ovat Myllykallio ja Kotkavuori.

Helsingin kaupunginvaltuustoon jätetyssä aloitteessa ei ole nimetty mäkeä, jonne Lauttasaaren kuntoportaat voisi sijoittaa, mutta kaupunki on alustavasti tarkastellut Lauttasaaren liikuntapuiston vieressä olevaa mäen rinnettä.

-Paikkaa ei sanota suoraan alkuperäisessä aloitteessani, mutta tosiaan on niin, että kuntoportaita on kuitenkin ajateltu ja puhuttu juurikin tuohon Pyrkän eli Lauttasaaren liikuntapuston yhteyteen, ja siihen jyrkimpään mäkeen, kertoo kaupunginvaltuutettu Mia Nygård.

Helsingin kaupunki ei suoraan lupaa kuntoportaiden rakentamista Lauttasaaren liikuntapuiston viereen, sillä rinne ei vaikuta olevan sopiva paikka. Kaupunki on kuitenkin aloittanut koko Helsinkiä koskevan kuntoporrasselvityksen ja myös Lauttasaaren liikuntapuisto on mukana tässä kartoituksessa.

-Lauttasaaren kuntoportaille ehdotettua paikkaa on tarkasteltu alustavasti. Portaille saavutettava korkeusero on noin 20 metriä, joten esimerkiksi Paloheinässä sijaitsevien, kokoluokaltaan isojen portaiden rakentaminen ehdotettuun paikkaan ei ole mahdollista, kerrotaan Helsingin kaupungilta.

Kaupunginvaltuutettu Mia Nygårdin jättämän aloitteen on allekirjoittanut 19 muuta kaupunginvaltuutettua.

-Lauttasaaren kunto- ja harjoitteluportaat täydentäisivät portaiden alueellista jakaumaa ja palvelisivat laajasti Länsi-Helsingin ja myös kantakaupungin alueen asukkaita ja kuntoilijoita, aloitteessa kerrotaan.

Helsingissä on nykyisin viralliset kunto- ja juoksuportaat Malminkartanon täyttömäessä ja Paloheinän liikuntapuiston mäessä. Lauttasaaren lisäksi Helsingissä on tehty aloite kuntoportaiden rakentamiseksi myös ainakin Vuosaaren täyttömäkeen Vuosaaren satama-alueen vieressä.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.