Itäkeskuksen ja Malmin kirjastosta lukulähettiläitä

Vapaaehtoiset lukevat ikääntyneille ääneen lukutuokioissa. Kuva: Katja Tähjä.

Itäkeskuksen ja Malmin kirjastot ovat mukana Lukulähettilääksi! -hankkeessa.

Lukulähettiläät ovat vapaaehtoisia henkilöitä, jotka käyvät lukemassa ikääntyneille ihmisille ääneen lukutuokioissa. Lukutuokioita järjestetään pääasiassa kaupungin palvelukeskuksissa.

Helsingin kaupunginkirjasto tukee lukulähettiläitä lukutehtävässä järjestämällä heille vertaistapaamisia kirjastoissa, jakamalla vinkkejä ääneen lukemiseen sopivista kirjoista ja välittämällä lukuinspiraatiota.

Kirjasto myös yhdistää lukulähettiläät ja lukupaikat. Kirjasto etsii jokaiselle lukulähettiläälle sopivan lukupaikan vapaaehtoisen omien toiveiden pohjalta.

Vapaaehtoisilta lukulähettiläiltä saatu palaute on ollut pääosin todella positiivista. Lukulähettilääksi lähtemiseen on motivoinut nimenomaan lukeminen ja vapaaehtoiset ovatkin tottuneita ja innokkaita lukijoita, kertoo projektikoordinaattori Katja Jokiniemi.

Hankkeessa ovat mukana myös SPR:n Helsingin ja Uudenmaan piiri, Helsingin Alzheimer-yhdistys sekä joukko palvelukeskuksia ja palvelutaloja ympäri Helsinkiä. Hanketta tukee Aluehallintovirasto.

Lukulähettilästoiminta alkoi Helsingissä joulukuussa 2018. Lukulähettilästoiminnan avulla on koulutettu yli 160 vapaaehtoista lukulähettilästä ja lukuhetkiä on tähän mennessä pidetty 370.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.