Intohimo vintagetyyliä kohtaan sai Einin vaatetusalalle

Kaikki kuvassa nähtävät työt ovat Einin käsialaa.

Intohimo on sellainen asia, joka saattaa saada ihmisen vaihtamaan alaa myös aikuisiällä. Näin kävi esimerkiksi Rubylea-liikkeen omistaja Eini Immoselle. Ennen alanvaihtoa Eini oli kymmenen vuotta ravintola-alalla. Hän halusi kuitenkin muutosta ja päätti opiskella vaatetusompelijaksi. Vaatetusompelun lisäksi Immonen on valmistunut myös modistiksi. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Eini voi hyvinkin valmistaa asiakkaalleen mittatilaustyönä niin vaatteita kuin hattujakin.

– On ihana tarjota asiakkailleni tyyliä täysin kokonaisvaltaisesti, Immonen kertoo iloisesti.

Mistä innostus alaa kohtaan kumpusi?

– Meillä on suvussa aina harrastettu paljon käsitöitä. Iso-ukkini oli jalkinevalmistaja ja mummoni on opastanut minua käsitöiden tekemisessä, Eini aloittaa.

– Olen aina nauttinut käsitöistä. Teini-ikäisenä tein vaatteita itselleni ja kavereilleni, niin siitä se ajatus sitten kumpusi.

Tämä ei suinkaan ollut ainoa asia, mistä kiinnostus vaatetusalaa kohtaan syttyi. Immonen kertoo, että hän ei juuri koskaan löydä perusvaatekaupoista omaan tyyliinsä sopivia vaatteita. Eini rakastaa vintagetyyliä ja hatut ovat tunnetusti suuri osa tämä tyylisuuntausta. Nyt hän voikin siis valmistaa täysin vapaasti vaatteita tai hattuja niin itselleen kuin myös asiakkailleen. Hän haluaa tarjota asiakkailleen vaatteita, jotka korostavat asiakkaan omaa tyyliä. Millainen asiakaskunta liikkeessäsi käy?

– Asiakkaani ovat pääasiassa ihmisiä, jotka pitävät vintagetyylistä. Liikkeessäni käy paljon myös burleskiharrastajia, Eini summaa.

Immonen kertoo, että vaikka hänen asiakaskuntansa on painottunut naisiin, niin hän valmistaa tuotteita myös miehille.

Einille on tärkeää nauttia omasta työstään.

”Työstään pitää nauttia”

Tällä hetkellä Eini tekee vaatteet ja hatut pääasiassa mittatilaustyönä, vaikka hattuja löytyy liikkeestä myös muutoinkin. Esimerkiksi suosiota saavuttanutta rosie-turbaania saa hankittua suoraan hänen liikkeestään. Haaveena Einillä on joskus luoda oma mallistonsa, mutta hetki ei ole tähän vielä täysin kypsä.

Mitä alalle ryhtyminen mielestäsi vaatiin?

– Kyllä se vaatii kiinnostusta alaa kohtaan. Pitää olla mielikuvitusta, luovuutta sekä kiinnostusta erilaisiin materiaaleihin. Toki on myös hyvä, jos on käsistään kätevä, sillä esimerkiksi hattuja tehdessä on paljon käsinompelua, Eini kertoo.

– Kannattaa rohkeasti lähteä alalle, jos siltä tuntuu. Työstään pitää nauttia.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.