Iltapäivätoimintaa Länsi-Pasilan leikkipuistoon

Kuvituskuva.

Helsinkiläisperheet ovat hakeneet aktiivisesti paikkoja perusopetuslain mukaiseen iltapäivätoimintaan, ja kaupungin mukaan suuri osa hakeneista on jo saanut paikan.

Pienten koululaisten iltapäivätoiminta pystytään turvaamaan myös kevätkaudella 2023, vaikka leikkipuistojen henkilöstöä siirtyy päiväkoteihin varhaiskasvatuksen vakavan henkilöstövajeen vuoksi.

Iltapäivätoimintaa järjestävät kaupungin iltapäivätoiminnan palveluntuottajat eli järjestöt, yhdistykset, seurakunnat ja yksityiset yritykset.

Kaupungin tiedotteen mukaan lapset ovat päässeet ryhmiin, joissa on vuodenvaihteessa ollut vapaita paikkoja.

Lisäksi seuraavissa leikkipuistoissa aloittaa tammi-helmikuun 2023 aikana perusopetuksen iltapäivätoiminnan ryhmä: Filpus, Hilleri, Intia, Munkki, Mäkitorppa, Nurkka, Sanna, Santahamina, Tuorinniemi, Ulvila ja Viiri.

Näistä leikkipuistoista Sanna sijaitsee Länsi-Pasilassa.

Saapuvien hakemusten määrää ja paikkojen lisäämistä seurataan Helsingissä koko ajan.

Tarvittaessa ryhmiä aloittaa suljetuissa leikkipuistoissa vielä nyt kerrottua enemmän.

Palveluntuottajat tiedottavat lapsen iltapäivätoiminnan paikasta heti, kun se on varmistunut.

– Tammikuun 3. päivään mennessä olemme saaneet yhteensä 418 hakemusta perusopetuksen iltapäivätoimintaan. Näistä 247 on ekaluokkalaisia. Päätöksiä on tehty noin 300, ja mukana on sekä 1.- että 2.-luokkalaisia, kertoo palvelupäällikkö Leena Palve-Kaunisto tiedotteessa.

– Pyrimme tekemään tähän mennessä saapuneiden hakemusten päätökset tammikuun toisen viikon loppuun mennessä, kun saamme ajankohtaisen tiedon palveluntuottajilta henkilöstötilanteesta, Leena Palve-Kaunisto jatkaa.

Helsingin kaupunki ilmoitti joulukuussa joutuvansa sulkemaan kevään 2023 ajaksi useita Helsingin leikkipuistoja turvatakseen lakisääteisen varhaiskasvatuksen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.