Ilmanlaatua mitataan Vuosaaren satamassa

Helsingissä Vuosaaren satamassa mitataan satama-alueen laivaliikenteen ja toimintojen vaikutusta ilmanlaatuun.

HSY:n siirrettävä mittausasema on vuoden 2024 ajan Vuosaaren satama-alueella.

Helsingin seudun ympäristöpalvelut HSY vastaa pääkaupunkiseudun ja muun Uudenmaan ilmanlaadun seurannasta.

Ilmanlaatua mitataan sekä pysyvillä että siirrettävillä mittausasemilla. Pysyvät mittausasemat ovat joka vuosi samassa paikassa, ja niiden avulla seurataan ilmanlaadun kehitystä pitkällä aikavälillä.

Siirrettävien asemien paikka vaihtuu vuoden tai kahden vuoden välein. Siirrettävien asemien avulla saadaan mitattua ilmanlaatua useilta eri alueilta, ja ne sijoitetaan erityyppisiin ympäristöihin.

Paikat valitaan yhdessä kuntien kanssa.

– Vuoden 2024 mittauksilla on tavoitteena selvittää, miten puunpoltto, vilkas liikenne ja satama-alue vaikuttavat ilmanlaatuun, kertoo HSY:n ilmansuojeluyksikön päällikkö Hanna Manninen tiedotteessa.

Ilmanlaadun siirrettävät mittausasemat sijaitsevat tänä vuonna Helsingissä Teollisuuskadulla ja Vuosaaren satamassa, Espoossa Lintuvaarassa sekä Vantaalla Hämeenlinnanväylän varrella.

– Espoossa Lintuvaarassa mittaamme puunpolton savujen vaikutusta pientaloalueen hengitysilmaan. Helsingissä Vuosaaren sataman mittauksilla saamme puolestaan tietoa sataman laivaliikenteen ja satama-alueen toimintojen vaikutuksesta ilmanlaatuun, Manninen sanoo.

Vuosaaren satama-alueella seurataan typen oksidien, rikkidioksidin, hengitettävien hiukkasten, pienhiukkasten sekä hiukkasten LDSA:n ja lukumäärän pitoisuuksia. Mittausasema oli samassa paikassa vuonna 2016.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.