”IDÄSSÄ USKALLETAAN PUHUA JA ELÄÄ!”

Juha Väätäinen on rempseä ja räväkkä poliitikko, joka kertoo suoraan ja konstailematta, miten maan asioita tulisi hoitaa. Vahvat itähelsinkiläisjuuret omaava Väätäinen kertoi kuulumisensa Euroopan toiselta laidalta, Espanjan Malagasta.

– Olen tällä hetkellä Malagassa työ- ja lomamatkalla, ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2006. Minulle tämä on mahdollista vain tammikuussa, jolloin eduskunnassa on istuntotauko. Kesät olen tiiviisti poliittisessa työssä kentällä; viime kesän ja syksyn aikana kiersin Suomea 95 tilaisuudessa eduskuntatyön lisäksi. Juhannuksen ja joulun välissä olin kotonani Myllypurossa yhden viikon lopun ja kaksi sunnuntaita. Suomeen palaan tammikuun viimeinen päivä, Väätäinen kertoi.

Malagassa vietetään tällä hetkellä suomalaistyyppistä kesää ainakin säiden osalta, mutta miten on elämäntavan laita?

– Andalusialainen elämäntapa on mukava, mehevä, lupsakas ja virvoittava kuin Malaga Dulce, meidän kirkollisviinimme, Väätäinen kuvailee.

Väätäinen tekee Espanjassa niin ikään värikästä taidettaan, joka on herättänyt mielipiteitä suuntaan ja toiseen.

– Taidemaalariksi olen opiskellut täällä Espanjassa yli 10 vuotta sitten ja maalannut sen jälkeen noin 300 taulua. Värikyllää totisesti löytyy niistä; olen koloristi.

Niin kuin maalaamiseenkin, myös poliittiseen uraan Väätäinen suhtautuu intohimoisesti ja kokee olevansa poliitikkona enemmänkin kansan kuin Eduskunnan palveluksessa. Väätäinen on omien sanojensa mukaan kansanedustajista niitä, jotka eivät käytä ilmaista taksikorttia vaan liikkuu kenen tahansa kansalaisen tavoin julkisilla töihin tavaten ihmisiä, kuunnellen ja palvellen heitä.

– Asuntoasiat ovat minun hommani; toimin eduskunnassa valtionvarainvaliokunnan asuntojaoston puheenjohtajana. Asuminen maksaa aivan liian paljon meille kaikille, ja siihen haen helpotusta, samoin kuin asuntopulaan, Väätäinen pamauttaa.

Haastattelun lopuksi Väätäinen lähettää terveisensä lukijoille:

– Ota ihmeessä yhteyttä, soita tai tartu hihaani. Mikään ei ole minulle vierasta ja tullaan varmasti juttuun. Näin on ja tulee olemaan, työskentelempä seuraavat vuodet sitten Suomen eduskunnassa tai EU-parlamentissa. Äänestä, minä tottelen sinua! Hymyillään kun tavataan!

 

Näin Väätäinen suhtautuu itä-Helsinkiin:

– Rakastan itäistä helsinkiä; sekin on elävä, värikäs, joskus särmikäskin, mutta tavallisten ihmisten kaupunki. Toisin sanoen keskiluokkaisen kansan kaupunkia, juuri sen yhteiskuntaluokan, johon olen itsekin aina kuulunut!

Myllypuron suola on Väätäisen mukaan ihmiset ja kansainvälisyys.

– Myllypuro on monivivahteinen suomalainen kaupunginosa, jossa on aimo ripaus kansainvälisyyttä; peruskoulussakin oppilaita aiemmalta alkuperältään 48 maasta. Homma toimii täällä; Myllypurosta on tulossa koko Helsingin hienoin osa asua ja nauttia elämästä!

Parasta muistoa ei tarvitse kaukaa hakea, vaan se löytyy Mega Pizzeriasta ja tiskin takana olleen työntekijän sanoista.

– Kun menin eka kerran Myllypurossa Mega Pizzeriaan, kaveri tiskin takana totesi näin: ”Juha Väätäinen, terve, minä olen alun perin perusturkkilainen. Rakastan Timo Soinia, ryhdy sinä kansanedustajaehdokkaaksi, niin me äänestämme sinut eduskuntaan!” Ja niin ne peijoonit itä-helsinkiläiset tekivätkin! Samat ihmiset aikovat lähettää minut EU-parlamenttiin! Itä-helsinkiläiset, kontulalaiset, mellunkyläläiset, vuosaarelaiset… he uskaltavat elää, sanoa ja kokea!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.