Hiihtolatuja muutetaan kävelyyn Keskuspuistossa – uudet ladut luvassa

Havainnekuva Kuninkaantammen eteläpuolen ladusta. Kävely- ja pyöräilyreitti kulkee ladun vierellä. Kuva: WSP

Kuninkaantammentien eteläpuolella ja Paloheinässä muutetaan nykyisiä hiihtolatuja ympärivuotisiksi kävelyn ja pyöräilyn reiteiksi loppuvuodesta 2022.

Helsingin kaupunki suunnittelee Keskuspuiston pohjoisosaan kahta uutta latureittiä perinteisen tyylin hiihtoon.

Samalla nykyisiä latuja muutetaan talvikunnossapidettäviksi kävely- ja pyöräilyreiteiksi.

Uudet ladut ovat käytössä ensi talvikaudella 2022-2023.

Toinen suunnitelluista latureiteistä sijoittuu Kuninkaantammentien eteläpuolelle Pitkäkosken kohdalla ja toinen Paloheinänmajan länsipuolelle. Latureitit ovat noin 600 metrin mittaisia.

– Uudet ladut mahdollistavat hiihtämisen jatkossakin kyseisillä latuverkoston yhteyksillä, kun niiden nykyiset ladut muutetaan ympärivuotisiksi kävelyn ja pyöräilyn reiteiksi loppuvuodesta 2022, Helsingin kaupunki tiedottaa.

Latujen muuttamisesta talvikunnossapidettäviksi reiteiksi päätettiin vuonna 2020 hyväksytyn Keskuspuiston opastuksen yleissuunnitelman yhteydessä.

– Taustalla on kaupungin saama runsas asukaspalaute, jossa on toivottu lisää käveltäviä ja pyöräiltäviä talviulkoilureittejä Keskuspuiston pohjoisosaan. Tavoitteena on myös vähentää laduilla kävelyä ja pyöräilyä.

Molemmasta uudesta hiihtoladusta on tehty erilliset puistosuunnitelmat. Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua kaupungin Kerro kantasi -verkkopalvelussa 13. helmikuuta 2022 asti.

Kaupungin mukaan suunnitelmia kehitetään tarvittaessa saadun palautteen pohjalta. Latujen puistosuunnitelmat viedään kaupunkiympäristölautakunnan hyväksyttäväksi maaliskuussa 2022.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.