Helsinkiläisille tuttu Kaartin poliisitalo on nyt historiaa

Helsingin keskustassa vuosikymmeniä toimineesta tunnetusta poliisitalosta ei näy enää jälkeäkään. Punanotkonkadulla sijainnut Kaartin poliisitalo on purettu maantasalle. Kaartin poliisitalo tuli aikoinaan tutuksi monille helsinkiläisille, jotka jonottivat siellä passiaan.

Kaartin poliisiasema suljettiin huhtikuussa 2012 osana Helsingin poliisilaitoksen organisaatiouudistusta. Sulkeminen herätti närää kantakaupungin asukkaissa ja moni piti tarpeellisena, että keskustassa olisi poliisiasema. Nykyään Helsingin poliisilla on asiakaspalvelupiste ainoastaan Pasilassa.

Kaartin poliisitalo valmistui vuonna 1965. Ennen Helsingin poliisilaitoksen yksikköä talossa toimi Valmet-yhtiön pääkonttori, jota varten rakennus alun perin rakennettiin.

Punanotkonkadun poliisitalon naapurirakennusten ulkoseinät ammottavat nyt paljaana kun 8-kerroksinen poliisitalo on purettu. Poliisitalon paikalle on asemakaavoitettu asuintalo Keskinäisen eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen ja Helsingin kaupungin järjestämän arkkitehtuurikilpailun pohjalta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.