Helsinki valvoo tehostetusti pysäköintiä pyöräteillä

Helsinki valvoo pyöräliikennettä haittaavaa pysäköintiä ja pysäyttämistä pyöräteillä ja -kaistoilla pyöräilyviikolla 5.–14.5.2023. Kuva: Roni Rekomaa

Helsingin kaupunki valvoo pyöräliikennettä haittaavaa pysäköintiä ja pysäyttämistä pyöräteillä ja pyöräkaistoilla pyöräilyviikolla 5.–14. toukokuuta 2023.

Samalla kaupunki haluaa muistuttaa, että pysäköinti ja pysäyttäminen pyöräteillä ja -kaistoilla on lähtökohtaisesti kiellettyä.

Valvontaa tehdään useilla katuosuuksilla, joilla tapahtuvasta pyöräliikennettä haittaavasta pysäköinnistä ja pysäyttämisestä kaupunki on saanut palautetta.

– Tieliikennelain vastainen pysäyttäminen ja pysäköinti pyöräteillä ja -kaistoilla haittaa ja vaarantaa merkittävästi pyöräliikenteen sujuvuutta ja turvallisuutta. Pysäköinninvalvonta valvoo sitä päivittäisessä työssään, mutta pyöräilyviikolla haluamme kiinnittää asiaan erityistä huomiota, kertoi tiedotteessa pyöräliikenteen koordinaattori Oskari Kaupinmäki Helsingin kaupungilta.

Kaupungin mukaan kaikenlainen pysäyttäminen ja pysäköinti pyöräteillä ja pyöräkaistoilla – myös esimerkiksi tavarankuljetusten yhteydessä – on lähtökohtaisesti kielletty.

Lyhytaikainen pysäyttäminen on sallittua ainoastaan useiden edellytysten, kuten pakottavan tarpeen, muun käytettävissä olevan paikan puutteen ja kuorman luonteen, kaikkien täyttyessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.