Helsingissä valmistui yli 7 000 asuntoa vuonna 2021

Asuntotuotantoa Pitäjänmäessä vuonna 2021. Kuva: Jani Jakonen

Asuntorakentaminen jatkui vilkkaana Helsingissä, mutta kaupungin oma asuntotuotanto jäi tavoitteestaan.

Helsingissä valmistui 7 105 asuntoa vuonna 2021. Rakenteille lähti 7 350 asuntoa.

Rakentaminen jatkuu vilkkaana myös vuonna 2022, sillä vuoden 2021 aikana myönnettiin uusia rakennuslupia 7 551 asunnon rakentamiseksi.
Kaupungin mukaan se on selkeästi enemmän kuin vuonna 2020.

Rakenteilla olevan tuotannon ja myönnettyjen rakennuslupien perusteella asuntotuotannon määrä pysynee edelleen suurena vuonna 2022.

– Se, että asuntotuotanto jatkuu koronapandemiastakin huolimatta reipasta tahtia osoittaa, että Helsinki on todella vetovoimainen kaupunki, kommentoi lukuja apulaispormestari Anni Sinnemäki tiedotteessa.

– Meidän tulee huolehtia jatkossakin, että Helsinkiin valmistuu tasaisesti kaikille kehittyville alueille monipuolisia asuntoja erilaisiin elämäntilanteisiin. Laaja tarjonta on keino huolehtia siitä, että matalammillakin tuloilla voi löytää itselleen sopivan kodin Helsingistä, Sinnemäki jatkoi.

Vuoden 2021 aikana valmistuneista asunnoista 16 prosenttia oli valtion tukemia ara-vuokra-asuntoja, joista osa opiskelija-asuntoja. Sääntelemätöntä asuntotuotantoa oli 66 prosenttia valmistuneista asunnoista. Välimuodon asuntoja, eli esimerkiksi hitas-omistusasuntoja ja asumisoikeusasuntoja, oli 18 prosenttia.

Vaikka asuntoja valmistui Helsinkiin erittäin paljon, niin Helsingin kaupungin oma asuntotuotanto laahasi tavoitteista jäljessä.

Kaupungin oman asuntotuotannon tavoite on 1 500 valmistunutta asuntoa vuosittain. Vuonna 2021 asuntoja toteutui vain 928.

– Näistä 647 oli ara-vuokra-asuntoja Helsingin kaupungin asunnot Oy:lle, 92 asumisoikeusasuntoja Helsingin Asumisoikeus Oy:lle ja 189 Hitas-asuntoja. Kaupungin omana tuotantona aloitettiin rakentamaan 919 asuntoa, tiedotti kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.