Useat Helsingin tiehankkeet jäämässä ilman valtion rahoitusta lähivuosina

Autoliikennettä Helsingissä.

Helsingin kaupunginhallitus arvostelee tiehankkeiden rahoituksen niukkuutta.

Uudenmaan Ely-keskuksen, joka edustaa valtiota, tienpidon ja liikenteen suunnitelma 2023-2026 ei lupaa merkittävää rahoitusta Helsingin kaupungin ja valtion yhteishankkeille.

Uudenmaan Ely-keskuksen tuoreimman, kesäkuun 2022 tilannekatsauksen mukaan kiireellisimpien hanketarpeiden joukossa on vain muutama Helsinkiin sijoittuva hanke eikä yksikään niistä koske esimerkiksi tärkeiksi koettujen uusien eritasoliittymien rakentamista.

– Tienpidon ja liikenteen suunnitelmassa 2023−2026 tiehankkeita on Helsingin kaupungin alueella erittäin vähän, myönnetään Helsingin kaupunginhallituksen lokakuussa Ely-keskukselle antamassa lausunnossa.

Uudenmaan Ely-keskuksen suunnitelmassa mainitaan vain Länsiväylän Lahnalahden ja Telkkäkujan alikulkukäytävien peruskorjaus Lauttasaaressa sekä Hämeenlinnanväylän kaiteiden kunnostus Kehä I:n ja Kehä III:n välisellä osuudella ja Länsiväylän kaiteiden kunnostus Ruoholahden ja Espoon Kivenlahden välillä.

Ely-keskuksen tämänhetkisestä suunnitelmasta vuosille 2023-2026 puuttuvat muun muassa Kuninkaantammen eritasoliittymä, Koivusaaren eritasoliittymä, Malmin lentokenttäalueen eritasoliittymä eli Ilmasilta, Kehä I:n Myllypuron eritasoliittymä sekä lisäkaistojen rakentaminen Hämeenlinnanväylälle Kannelmäen ja Vantaan Kaivokselan välille.

Valtion rahoitusta ei näillä näkymin ole tippumassa myöskään Huopalahdentien ja Turunväylän liittymäalueen uudistamiseen Munkkiniemessä.

Kaupungin mielestä näiden hankkeiden rakennussuunnitteluun tulisi osoittaa rahoitusta Ely-keskuksen vuosien 2023-2026 suunnitelmassa, jotta hankkeet voitaisiin toteuttaa vuosina 2023-2026 tai pian sen jälkeen.

Kuninkaantammen eritasoliittymän toteuttamiseen Helsingin kaupunki on omalta osaltaan varautunut jo vuosina 2024-2025. Vuoden 2022 talousarvion investointiohjelmassa kaupunki on varautunut myös Hämeenlinnanväylän lisäkaistojen toteuttamiseen vuosina 2024–2025.

Vastaavasti esimerkiksi Koivusaaren eritasoliittymän toteuttamiseen kaupunki on varautunut omalta osaltaan vuosina 2026-2027.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.