Päiväkoti Soittaja on valmistunut

Tammikuussa käyttöön otetun päiväkotirakennuksen suunnittelunimi oli Leijonanharja. Rakennuksen katto muodostaa kolme harjaa. Kuva: Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy

Helsingin ensimmäinen Joutsenmerkki-päiväkoti Kannelmäkeen.

Kannelmäen Soittajantielle on valmistunut uusi näyttävä lasten päiväkoti, joka on avattu käyttöön tammikuussa.

Päiväkoti Soittaja on ensimmäinen Helsingin kaupungin rakennuttama palvelurakennus, jolle on myönnetty Joutsenmerkki.

Uuden rakennuksen on suunnitellut Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy.

– Joutsenmerkityiltä rakennuksilta vaaditaan energiatehokkuutta ja ympäristöystävällisyyttä talon valmistuksen, käytön ja mahdollisen loppukierrätyksen ajalta. Esimerkiksi rakennusjätteestä olemme onnistuneet kierrättämään 80 prosenttia. Muihin ympäristöluokituksiin verrattuna vaatimuksia on asetettu erityisesti materiaalivalinnoille, kertoo tiedotteessa rakennuttamisesta vastannut projektipäällikkö Maria Lähdemäki kaupunkiympäristön toimialalta.

Sisäympäristöä koskevat vaatimukset liittyvät materiaaleihin, ilmanvaihtoon, rakennusmenetelmiin ja laadunvalvontaan. Joutsenmerkityissä taloissa pidetään kaupungin mukaan tavallistakin tarkemmin silmällä sitä, ettei rakentamisessa käytetä ympäristölle tai terveydelle vaarallisia aineita. Lisäksi luonnonvalon määrälle sisätiloissa on tiukat vaatimukset.

Uusi Soittaja-päiväkoti on rakennettu puretun päiväkoti Vanhaisen tontille. Soittajaan ovat muuttaneet väistötiloissa olleen päiväkoti Vanhaisen sekä läheisen päiväkoti Kannelmäen päiväkoti- ja esiopetusryhmät. Soittajassa on tilat kaikkiaan 224 lapselle.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.