Tänne päätyvät laajasalolaisten postipaketit

Yksityisalue. Putki- ja sähkötyömaa. Taloyhtiö peruskorjauksessa. Rudolfintielle saapunutta pakettiaan etsimmän tullutta kohtaa peruskorjauksessa olevalle kerrostaloyhtiölle tyypillinen näky ns. hallittu kaaos. Putkia, kuoppia, aitoja ja varoituskylttejä on kaikenkokoisia ja värisiä, jos siis Yksityisalue -kyltillä varustetulle alueelle yleensä uskaltautuu.

 

Pakettiautomaatti sijaitsee taloyhtiössä jossa on käynnissä peruskorjausurakka. Taloyhtiön asukkaiden omaa postia jaetaan pihalla oleviin tilapäisiin postilaatikoihin.

Rudolfintiellä sijaitseva taloyhtiö on viime viikkoina saanut osakseen odottamatonta julkisuutta Suomen Postin paketinohjausjärjestelmän alettua ohjaamaan mm. Herttoniemen Postiin aiottuja pakettilähetyksiä yksityisen kerrostaloyhtiön omaan SmartPost laatikostoon.

Onko kyseessä tilaajan merkintävirhe vai Postin tilausjärjestelmän aikaansaama kummajaisuus, sillä ei ole merkitystä ainakaan sillä hetkellä, kun oma odotettu lähetys on paikassa, josta sitä ei saa noudettua.

Hellas-lehti kävi katsomassa mihin laajasalolaisten paketit oikein päätyvät

“Kyllä se täällä on”, kertoo pihalla tavoitettu rakennustyömies selkeästi tietoisena viime päivien kuumasta puheenaiheesta niin Kalliossa kuin Laajasalossakin. Kotiinsa pienen lapsen kanssa saapuva perheenisä ohjaa toimittajaa tarkemmin oikeaan suuntaan ja rappukäytävän sisältä löytyy lukitun oven takaa vaatimaton huone, jossa pakettiautomaatti seisoo tuon tietämättömänä saamastaan julkisuudesta. Minkäänlaista pienintäkään opastetta automaatin luokse ei koko talosta löydy. Eikä tietenkään tarvitsekaan löytyä, automaattihan on tarkoitettu talon asukkaiden käyttöön.

Postin sijoittama Smartpost automaatti sisältää 15 koodilla avattavissa olevaa lokerikkoa.

“Pakettiahan ei saisi olla edes erehdyksessä mahdollisuus tilata yksityisen taloyhtiön lukittujen ovien takana olevaan pakettiautomaattiin”, toteaa tilanteesta selkeästi harmistunut verkkokaupan asiakas, “tässä on nyt Postilla selkeä järjestelmän korjaamisen paikka.”

Helppoa paketin haku täältä ei todellakaan ole. Kun ensin oikean talon löytää ja rakennustyömaan ohittaa, niin vielä on keksittävä miten rappukäytävän kautta kuljettavaan lukittuun tilaan pääsisi sisälle. Tässä touhussa tulee äkkiä ikävä perinteistä kivijalkamyymälää.