Roihuttarien 2020-joukkue on valmis

Roihun naisten ykköspesisjoukkueen talviharjoittelu on sujunut mallikkaasti. Viime syksynä monen pitkäaikaisen pelaajan tehtyä ratkaisu laittaa räpylä naulaan on talven try out -ajan ilahduttavan monella oman seuran juniorilla ollut mahdollisuus harjoitella ykköspesisjoukkueen mukana ja lunastaa itselleen paikka joukkueen sopimuspelaajana.

Joukkue on siis nuortunut silmissä ja sen myötä pelinjohtaja Tommi Nevalan mukaan myös into ja motivaatio pesäpallon pelaamiseen on nyt joukkueella huipussaan.

”Hienosti ovat junioritytöt paikkansa ansainneet ja ottaneet huimia kehitysloikkia talviharjoittelukauden aikana eteenpäin”, kertoo Nevala. ”Kun on joukkue täynnä innokkaita ja motivoituneita pelaajia, jotka ovat valmiita ottamaan myös vastuuta, niin mikäs sen mukavampaa tässä tehdä tämän ryhmän kanssa töitä.”

Myös seuran puheenjohtaja Johanna Markkanen on erittäin iloinen siitä määrästä seuran omia junioreita ja kasvatteja, joita tänä vuonna on ollut mahdollista nostaa edustusjoukkueen rinkiin mukaan. ”On todella tärkeää seuran juniorityölle ja pelaajapolun vahvistamiselle, että omasta seurasta kehittyy näin paljon edustusjoukkuekelpoisia junioripelaajia ja on hienoa, että meillä on mahdollisuus nyt tarjota heille paikka näyttää osaamisensa pesäpallon toiseksi ylimmällä sarjatasolla ”, Markkanen sanoo.

Talvikauteen on mahtunut jo 8 harjoituspeliä, joissa on hyvin tullut selville tämän hetkinen treenikunto. Vaikka pääosin pelit ovatkin menneet jo aika mallikkaasti, niin Nevala löytää vielä paljon parannettavaa loppukevään treeneihin.

”Sisäpeliä lähdetään tässä seuraavaksi hiomaan, sillä ulkopelillisesti tekeminen on ollut jo aika vahvaa viimeisissä treenipeleissä”, Nevala suunnittelee.

Joukkue suuntaa jälleen pääsiäisen jälkeen täydennettynä B-tytöillä ja suomensarjan naispelaajilla Espanjaan treenileirille. Nevala odottaa jo kovasti etelän hienoja puitteita ja treenisäitä, joiden siivittäminä viimeinen kesän pelikunto hiotaan täyteen vauhtiinsa.

Kausi avataan äitienpäiväviikonloppuna lauantaina 9.5. kotipelillä Kankaanpään Mailaa vastaan.

Kauden 2020 Roihuttarien sopimuspelaajia ovat:

Vilma Haapala

Camilla Höglund

Charlotta Höglund

Riina Kallio

Ellen Kentala

Viivi Keränen

Loviisa Laulainen

Katriina Luoma

Saaga Markkanen

Lina Olenius

Salli Palola

Tilda Palola

Ella Reiman

Peppi Tuominen

Teea-Kaisa Vikiö

Valmennuksesta ja pelinjohdosta vastaa tuttuun tapaan Tommi Nevala kakkospelinjohtajanaan Kaisa Höglund. Talvikaudella kaarella on mailan varressa tuuraajana nähty myös myös Roihun Suomensarjan ja B-tyttöjen pelinjohdosta ja valmennuksesta vastaava Matti Pirinen. Fysiikka- ja juoksuharjoittelusta vastaa Topi Perälä.

0