Tänne sillan uumeniin puuhataan koripallokenttää!

Hämeentien sillan alle Arabianrannan ja Hermannin rajamailla rakennetaan koripallokenttä. Sillan alapuolella on nykyisin nuorten skeittipaikka.

Helsingin kaupunki käyttää alueesta nimeä Hämeentien skeittipuisto, Googlen karttapalvelussa nimenä on Hermannin skeittipuisto. Kohteeseen pääsee kävellen Hämeentien lisäksi myös Hermannin rantatieltä.

Yhtä kaikki, paikka sijaitsee piilossa graffitien täyttämien siltarakenteiden uumenissa.

Koripallokenttä on Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin eli OmaStadin hanke, joka sai 1 261 ääntä viime syksyn äänestyksessä. Suunnitelma on etenemässä toteutukseen, mahdollisesti tämän vuoden aikana.

– Koripallokentälle on tilaa skeittipaikan vieressä. Maa tasoitetaan ja asfaltoidaan. Sen jälkeen tehdään sinne kaksi aikuisten koripallotelinettä ja mahdollisesti matalampi koriteline, muutama penkki ja roskakori, kerrotaan suunnitelmassa.

Lokakuussa 2019 järjestetyssä OmaStadi-äänestyksessä helsinkiläiset valitsivat kaikkiaan 44 lähiympäristön parannussuunnitelmaa 296 suunnitelman joukosta. Kaupunki on varannut valittujen suunnitelmien toteuttamiseen 4,4 miljoonaa euroa.

Kaupungin tavoitteena on, että mahdollisimman moni hanke saataisiin valmiiksi tämän vuoden aikana.

Hämeentien koripallokenttä ainakin elävöittäisi ankeaa harmaata betoniympäristöä ja samalla lisäisi sillan alapuolisen alueen hyötykäyttöä.

Jani Jakonen