Laajasalon ostoskeskuksessa vietettiin harjannostajaisia

Rakennuttaja NCC:n edustaja Jukka_Manninen_kuva_Marjo_Totro_NCC

Laajasalon ostoskeskus nousee aikataulussa – kirjastossa ja nuorisotalolla odotellaan jo muuttoa

Laajasalon loppuvuodesta avautuvan uuden ostoskeskuksen harjannostajaisia vietettiin torstaina 8. maaliskuuta. Uudisrakennusta juhlittiin perinteisesti hernekeiton ja juhlapuheiden merkeissä.

Harjakaisia vietetään tavallisesti siinä vaiheessa, kun rakennuksen katto on vedenpitävä ja sisätilat lämpiävät. Laajasalon ostoskeskus on siis edennyt jo tähän vaiheeseen, ja juhlapuheissa oltiinkin yhtä mieltä siitä, että projekti on pysynyt aikataulussa tähän asti hienosti ja tulee pysymään myös loppuun asti. Avajaisia juhlittaneen siis marraskuussa 2018.

Ostoskeskus tulee olemaan ensimmäinen askel Laajasalon alueen positiivisessa kehityksessä, jota täydentävät tulevaisuudessa ainakin Kruunuvuoren sillat, ratikkahanke, kaupunkibulevardi sekä uudet asuintalot, arvioi ostoskeskuksen omistavan Niam Oy:n edustaja Antti Muilu.

Rakennuttaja NCC:n edustaja Jukka Manninen luonnehti ostoskeskushanketta kolmen A:n projektiksi, jonka kulmakivet ovat asiakas, aikataulu ja avoimuus. Projektissa on kiinnitetty erityistä huomiota viestintään ja turvallisuuteen. Alueen asukkaille ja tulevan ostoskeskuksen toimijoille on viestitty aktiivisesti ja esimerkiksi rakennustyömaan ohitse kulkeville koululaisille on pimeään vuodenaikaan järjestetty koulumatkan turvaavat opastukset.

Yhteistä tilaa alueen asukkaille

Helsingin kaupungin palveluista uudisrakennukseen muuttavat Nuorisopalveluiden ympäristötoiminnan nuorisotila sekä Laajasalon kirjasto. Liikekeskukseen on siis tulossa myös kaikille asukkaille avointa kaupunkitilaa. Kumpainenkin taho on uusista tiloista ja niiden tarjoamista mahdollisuuksista innoissaan.

”Kirjastoon luodaan tila- ja kalustesuunnittelun avulla viihtyisää ja muuntojoustavaa tilaa, joissa eri käyttäjäryhmät voivat viettää aikaa lukemisen, tiedonhankinnan, tapahtumien ja mukavan oleskelun merkeissä,” sanoo Laajasalon, Herttoniemen ja Roihuvuoren kirjastonjohtaja Anne Mankki. ”Olemme suunnittelun alkuvaiheessa osallistaneet asukkaita vauvasta vaariin tilojen suunnittelemisessa ja tulemme jatkossakin pitämään korvat auki asiakastoiveille.”

Nuorispalveluiden tiloja on niin ikään suunniteltu käyttäjiä osallistaen ja nuoret ovat saaneet äänestää niin tilojen yleisilmeestä kuin käyttötarkoituksista ja materiaaleistakin. Avariin ja valoisiin tiloihin on tulossa muun muassa pehmoinen leffahuone sekä pienempiä sopukoita, joihin voi vetäytyä vaikka lukemaan tai juttelemaan kaverin kanssa kahdestaan. ”Uudella nuorisotalolla ympäristöarvot ovat vahvasti läsnä, ja tiloista löytynee myös moderni keittiö kokkailua varten sekä kirjaston kirjoja lainattavaksi,” kertoo Ympäristötoiminnan toiminnanjohtaja Susanne Österlund-Toivonen.

Uudet tilat mahdollistavatkin myös entistä tiiviimmän yhteistyön nuorisopalveluiden ja kirjaston välillä. Toisessa kerroksessa sijaitsevan kirjaston tiloista pääsee suoraan ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevaan nuorisotilaan ja kirjaston puolelle sijoittuu nuorison monitoimitila. Yhteensä palveluille on varattu n. 800 m² tilaa.

Uudet tilat palvelevat entistä paremmin myös alueen asukas- ja pienryhmiä sekä yhdistyksiä ja yhteisöjä, joiden tilaisuuksiin ja tapahtumiin tiloja voi jatkossa lainata.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.