Kruunuvuorensillan rakentamistyöt käynnistyvät Kruunuvuorenrannassa

Korkeasaareen johtavan sillan rakennustyöt ovat käynnistyneet Kruunuvuorenrannassa Koirasaarentien länsipäässä. Siltatyöt kestävät vuoteen 2025. Myös raitiotien rakennustyöt käynnistyvät Haakoninlahdessa. Kruunusillat-hanke yhdistää Laajasalon, Korkeasaaren ja Kalasataman Helsingin keskustaan. Tavoitteena on aloittaa matkustajaliikenne vuonna 2027. Se luo uuden merellisen reitin myös pyöräilijöille ja jalankulkijoille. Noin 1200 metriä pitkästä Kruunuvuorensillasta tulee Suomen pisin silta.
Raitiotien rakennustöitä tehdään vuoden 2022 aikana myös Haakoninlahdenkadulla, Stansvikin rantakadulla sekä Mirandankadulla. Tänä vuonna tehdään raitiotien vaatimat maanalaiset työt, pysäkit sekä myös ensimmäisten kiskojen asennus.

Liikennejärjestelyihin muutoksia maalla ja merellä

Rakentaminen aiheuttaa muutoksia liikkumiseen sekä Kruunuvuorenrannassa että veneväylillä. Turvallisuussyistä liikennettä ohjataan uusille reiteille, ja muutoksista informoidaan niin katuopasteilla kuin hankkeen nettisivuilla ja Facebook-sivulla. Huhtikuusta 2022 alkaen kadunvarsipysäköinti ei ole enää mahdollista Haakoninlahdenkadun varrella.
Työt tapahtuvat pääasiassa arkisin kello 7-18, mutta toisinaan myös ympäristöviranomaisen luvalla kello 22 asti tai viikonloppuisin. Öisin töitä tehdään vain pakottavista syistä. Työn aiheuttamaa melua ja pölyä torjutaan kaikin käytettävissä olevin keinoin. Kruunuvuorensillan teräspilarien paalutustyö aiheuttaa kovaa meteliä tammikuusta maaliskuun loppuun. Myös työmaaliikenne lisääntyy huomattavasti alkuvuonna.

Asukkaiden toivotaan ottavan yhteyttä mahdollisissa häiriötilanteissa Kruunusillat-raitiotien tiimiin. Verkon palautekanavan lisäksi voi olla yhteydessä työmaapäivystyksen, jonka puhelinnumerot ovat 040 484 2320 (Haakoninlahti) sekä 041 731 4277 (sillanrakennus).

Verkkosivut sekä palautekanava: kruunusillat.fi <kruunusillat.fi/> Hankkeen Facebook-sivut <www.facebook.com/kruunusillat> Hankkeen Twitter-tili <twitter.com/Kruunusillat?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ct wgr%5Eauthor>
Uutisen pääkuva: Kruunusillat-hanke: Helsingin kaupunki ja WSP

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.