Kaupunki kokeilee asuntojen lyhytaikaista vuokraamista Herttoniemessä

Kaupunki vuokraa kokeiluluonteisesti jonkin verran asuntoja henkilöille, joilla on tarve asua tilapäisesti muutama kuukausi muualla kuin kotonaan esimerkiksi putkiremontin, työkomennuksen tai harjoittelujakson vuoksi. Vuokrasopimus pitää solmia vähintään kahden kuukauden määräajaksi alkaen marras- tai joulukuussa 2016 ja päättyen viimeistään helmikuussa 2017.

Herttoniemen ja Roihuvuoren alueella sijaitsevista, tilapäiskäyttöön suunnatuista asunnoista suurin osa on kaksioita, mutta saatavilla on jonkin verran myös yksiöitä ja kolmioita. Asuntojen vuokrat ovat edullisia, noin 10–11 euroa neliöltä kuukaudessa. Esimerkiksi kaksion kuukausivuokra olisi siis noin 400–650 euroa.

Näiden asuntojen hakijan pitää osoittaa asuntotarpeensa tilapäisyys asuntoa hakiessaan ulkopuolisen tahon antamalla dokumentilla. Asuntoihin määräajaksi tehtyä vuokrasopimusta ei voi jatkaa helmikuuta myöhemmälle ajalle, vaikka vuokralaisen tilapäinen asuntotarve jatkuisikin tätä pidempään. Lyhytaikaisten, tilapäisten vuokrasopimusten päätyttyä näihin asuntoihin muuttaa asukkaita peruskorjattavista taloista, joiden vuokralaiset muuttavat pois korjausten ajaksi.

Hakemuksen voi täyttää vaikka heti osoitteessa www.stadinasunnot.fi. Hakemuksia otetaan vastaan 30.12.2016 asti.

Lisätietoja:

Stadin asunnot

puh. (09) 310 34176, avoinna ma–ke klo 14.00–15.00

sähköposti: lyhytaikaiset@hel.fi

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.