Hanasaareen suunnitellaan korttelit 4 500 asukkaalle

Luonnos Hanasaaren kaupunkirakenteesta. Kuva: Helsingin kaupunkiympäristön toimiala

Hanasaaren eteläosaan suunnitellaan uutta kerrostalovaltaista asuinaluetta, koska alue vapautuu Hanasaaren hiilivoimalan käytöstä.

Hanasaari kuuluu Kalasataman aluerakentamisprojektiin, ja se sijaitsee Kalasataman osa-alueen lounaispuolella.

Hanasaareen suunnitellaan 6-7 kerroksisia umpikortteleita noin 4500 asukkaalle.

Suunnittelualue sijaitsee pääosin täytöillä rakennetulla niemellä. Meri ympäröi aluetta kolmesta ilmansuunnasta – etelässä sijaitsee Merihaka, lännessä Sörnäisten rantatie sekä idässä Sompasaari ja Nihti.

Hanasaaren jokaisen korttelin sisäpihalle on tarkoitus rakentaa korkeampi tornitalo.

– Kerrostalojen maantasokerroksiin sijoitetaan liiketiloja. Alueelle suunnitellaan myös sijainti päiväkodille sekä saunalle tai kylpylälle, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Suunnittelualueen poikki on tarkoitus rakentaa kanava ja rannoille puistokaistaleet. Jalankululle ja pyöräilylle kaavaillaan siltaa Käenkujalta yli Sörnäisten rantatien. Myös muita siltayhteyksiä selvitetään.

Hanasaaren asemakaavaa muutetaan, koska Hanasaaren voimalan hiilenpoltto on päätetty lopettaa maaliskuun lopussa 2023, jolloin alue vapautuu muuhun käyttöön.

Uusi rakentaminen sijoittuisi voimalan hiilivaraston ja asfalttikenttien paikalle.

Voimalan huoltorakennus ja laboratoriorakennus on tarkoitus säästää ja niille etsitään uudet toiminnot. Voimalarakennus ei kuulu asemakaava-alueeseen.

Suunnittelualueen ympärillä on samanaikaisesti vireillä myös Sörnäistenrannan ja Energiakorttelin asemakaavat.

– Pääosin samalle alueelle laadittu Hanasaaren kärjen asemakaava hyväksyttiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa 2009. Asemakaavaa ei kuitenkaan viety valtuuston päätettäväksi useiden ympäristössä tapahtuneiden muutosten ja erilaisten epävarmuuksien johdosta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.