Finkensillan paalutustöistä melua Kalasatamaan

Työmaakameran kuva Kruunuvuorensillan työmaalta. Kuvassa näkyy työsilta.

Kruunusiltojen rakentamista kuvaamaan on asennettu työmaakamerat Sompasaareen ja Kruunuvuorenrantaan.

Kalasataman eteläkärjestä Nihdistä Korkeasaareen rakennettavan Finkensillan paalutustyöt alkavat arviolta tammikuun 2022 lopussa. Paalutustyöt aiheuttavat melua Kalasataman alueella.

Myös Kruunuvuorenrannan ja Korkeasaaren välisen Kruunuvuorensillan välitukien paalutustyöt aiheuttavat kovaa melua maaliskuun 2022 loppuun saakka.

Molemmilla siltatyömailla paalutustyötä tehdään meluluvan puitteissa arkisin kello 7-18. Alueella tehdään melusuunnitelman mukaisesti melumittausta. Melumittauspisteitä on muun muassa Mustikkamaalla ja Korkeasaaressa.

– Vaikka paalutus on kaikkein meluisinta työtä, on kuitenkin tosiasia, että myös muut työt aiheuttavat ääntä ja voivat häiritä, tiedotti Kruunusillat-hanke.

Lintujen pesimäaika ja meritaimenen päävaellusaika on otettu huomioon rakentamisen ajoituksessa, joten lintujen pesimäaikana 1.4.-30.6. ei tehdä paalutustöitä. Linnusto- ja kalastovaikutuksia seurataan laajan seurantaohjelman puitteissa.

Siltojen rakennustyöt käynnistyivät lokakuussa 2021. Työmaille on ensin rakennettu niin sanotut työsillat.

Finkensillan ja Kruunuvuorensillan rakenteet ovat valmiita tavoitteen mukaan syksyllä 2025. Sen jälkeen silloille rakennetaan raitiotie.

Kruunusillat-raitiotien kahden suurimman sillan, eli Kruunuvuorensillan ja Finkensillan, rakentamista seuraamaan on asennettu työmaakamerat.

Finkensiltaa kuvaava kamera on Sompasaaressa, Kruunuvuorensiltaa kuvaava puolestaan Kruunuvuorenrannassa. Nettilinkeistä voi livenä seurata molempien työmaakameroiden kuvaa koko rakentamisen, eli useiden vuosien ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.