Halutuimmat asuinkohteet top 10: Etu-Töölö ja Ullanlinna

Etu-Töölö on haetuin Helsingin kaupunginosa Oikotien omistusasuntojen hakupalvelussa vuoden 2021 tilastossa. Myös Ullanlinna pärjää hyvin.

Helsingissä myynnissä olevia omistusasuntoja Oikotien verkkopalvelusta etsivät henkilöt hakivat vuonna 2021 eniten Etu-Töölössä sijaitsevia asuntoja. Toiseksi halutuin Helsingin kaupunginosa oli Kruununhaka ja kolmanneksi suosituin Vanha Munkkiniemi.

Helsingin perinteisesti suosituista kaupunginosista Punavuori ei mahdu kärkikymmenikköön, mutta Ullanlinna on tilastossa sijalla 9. Kallion kaupunginosa on noussut vuosittaisessa tilastossa sijalle 10.

Oikotie on julkistanut koko maan tilastonsa vuoden 2021 osalta sekä vuoden 2021 viimeisimmän vuosineljänneksen osalta.

Suomen suurimmissa kaupungeissa trendi liikahti viime vuoden päätösneljänneksellä omistusasuntohauissa poispäin keskustoista.

Muuttoliike ulos keskustoista on ollut yksi korona-ajan puheenaiheista. Loka–joulukuun 2021 aikana se näyttää tulleen näkyväksi myös Suomen vetovoimaisimpien kaupunginosien tasolla.

– Koko viime vuoden otannalla ei näy keskustojen vetovoiman hiipumista suurimmissa kaupungeissa, mutta viimeisen vuosineljänneksen tilastoissa on sellaista liikehdintää tulkittavissa. Esimerkiksi Helsingissä Etu-Töölö pitää paikkansa ykkösenä, mutta sen jälkeen Oikotien asuntohaussa loka–joulukuussa omistusasuntoja haettiin eniten Lauttasaareen kuuluvista Kotkavuoresta ja Myllykalliosta sekä Kulosaaresta, sanoo Oikotie Asuntojen johtaja Anna Leinonen tiedotteessa.

– Kruununhaka putosi viidenneksi halutuimmaksi kaupunginosaksi ja Katajanokka pois kärkikymmeniköstä. Ennen lokakuuta viime vuonna Katajanokalta haettiin neljänneksi aktiivisimmin omistusasuntoa.

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat Helsinki, Espoo, Tampere, Vantaa, Turku ja Oulu.

Niistä Helsinki ja Tampere ovat ainoat, joissa on aiemmin ollut nähtävissä suurimman kiinnostuksen leviävän ulospäin keskustasta.

– Toisaalta Helsingin kohdalla voi katsoa silkan keskustan sijaan kantakaupunkia. Koko viime vuoden halutuimpien kaupunginosien joukossa ovat Etu-Töölö, Kruununhaka, Taka-Töölö, Kamppi, Katajanokka, Ullanlinna ja Kallio. Oikotien omistusasuntohakutilastossa vain kolme halutuinta aluetta sijaitsevat kantakaupungin ulkopuolella. Lauttasaari on tällä hetkellä selkeästi Helsingin trendikkäin alue. Kulosaari taas kasvatti suosiotaan suuresti viime vuoden lopussa, Anna Leinonen kertoo.

Kantakaupungin ulkopuolella viime vuoden halutuimmat alueet olivat Vanhan Munkkiniemen lisäksi Lauttasaaren Myllykallio ja Lauttasaaren Kotkavuori.