Ekaluokkalaisille oma kirjalahja kirjastosta

Kaikki koulutulokkaat kutsutaan tutustumaan omaan lähikirjastoon. Kuva: Maarit Hohteri.

Helmet-kirjastot antavat yhteistyössä kustantajien kanssa kaikille pääkaupunkiseudun ekaluokkalaisille kirjalahjan lukuvuonna 2022–2023.

– Ekaluokkalaiskampanja on merkittävä panostus pienten koululaisten lukutaitoon. Kampanjalla halutaan mahdollistaa ikioma ikätasoinen ja laadukas kirja jokaiselle pääkaupunkiseudun ekaluokkalaiselle. Samalla kaikki koulutulokkaat kutsutaan tutustumaan omaan lähikirjastoon, joko opettajan johdolla tai perheen kanssa, tiedottaa Helsingin kaupunki.

Ekaluokkalaiskampanjan suomenkielinen kirjalahja on tänä vuonna Tuula Kallioniemen kirjoittama ja Virpi Pennan kuvittama Rapiseva reppu.

Teoksen on kustantanut Karisto ja se kuuluu helppolukuiseen Kirjakärpänen-sarjaan. Kirja kertoo kaikille ekaluokkalaisille tutusta aiheesta, ensimmäisestä koulupäivästä. Mitä jos ei osaa vielä lukea? Entä jos eksyy välitunnilla? Saako koulussa leikkiä legoilla?

Rapiseva reppu antaa vastauksia näihin ja moniin muihin pikkukoululaisten mieltä askarruttaviin kysymyksiin hauskalla ja mukaansatempaavalla tavalla.

– Ensimmäinen koulupäivä herättää aikuisessakin tunnemuistoja: jännitystä, innostusta ja odotusta. Siksi olen erityisen mielissäni, että tänä vuonna saamme antaa lapsille kirjan, joka käsittelee tätä tärkeää päivää lämpimän huumorin ja samastuttavien hahmojen kautta. Toivon jokaisen reppuun uteliaisuutta, iloa ja oman kirjastokortin. Tavoitteemme on, että kirjasto kulkisi lasten rinnalla koko koulupolun ajan. Kirjastoon voi tulla tekemään läksyjä, siellä voi pelata lautapelejä kavereiden kanssa ja kysyä kirjastolaisilta kirjavinkkejä tai apua tiedonhakuun. Toivotamme ekaluokkalaiset lämpimästi tervetulleiksi kirjastoon, kertoo Helsingin kaupungin kirjastopalvelujen johtaja Katri Vänttinen tiedotteessa.

Helsingissä, Kauniaisissa ja Vantaalla kirjaston henkilökunta kutsuu ekaluokat opettajineen kirjastoon ja jakaa kirjalahjat luokkien kirjastovierailun yhteydessä. Espoossa lahjan saa lähikirjastosta tai kirjastoautosta kouluihin jaettavaa kirjanmerkkiä vastaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.