David Lynchin valokuvanäyttely Jätkäsaaressa

David Lynch: Untitled.

Helsinki Photo Festival on avannut Länsisataman vanhan laivaterminaalin uusiokäyttöön, valokuvataiteen kulttuurikehdoksi.

Länsisataman vanhassa Terminaali 1:ssä on esillä kaksi valokuvanäyttelyä 28. helmikuuta 2023 asti.

Amerikkalaisen elokuvaohjaaja David Lynchin valokuvanäyttely ”Infinite Deep” on sukellus tämän kulttimainetta nauttivan taiteilijan maailmaan.

Yli 120 teosta käsittävän näyttelyn takana on tanskalainen kuraattori ja Lynchin pitkäaikainen ystävä Christian Nørgaard, jolla on yksinoikeus taiteilijan valokuviin.

Näyttelyssä on punainen lanka, jota seuraamalla katsoja voi tarkastella tilanteita Lynchin näkökulmasta ja samalla tutkia inspiraation lähteitä myös hänen elokuviensa takana.

David Lynch tunnetaan elokuva- ja tv-ohjaajana. Hänet tunnetaan muun muassa elokuvista Eraserhead, The Elephant Man, Blue Velvet ja Mullholland Drive sekä televisiosarjasta Twin Peaks. Lynch on ansioitunut myös kuvataiteilijana ja muusikkona.

Länsisataman entisessä terminaalirakennuksessa avattu toinen näyttely on Helsinki Photo Festivalin retrospektiivinen näyttely, joka esittelee festivaaliin osallistuneiden taiteilijoiden parhaimmiston yli 50 maasta. Tämän näyttelyn nimi on ”Retrospective, 5 years of Helsinki Photo Festival”.

– Helsinki Photo Festival ry:n ja Helsingin sataman poikkeuksellisen yhteistyön kautta matkailun ikonisena kauttakulkupaikka tunnettu, vuonna 1941 rakennettu Länsisataman vanha Terminaali 1 tulee 4.11. -28.2.2023 välisen ajan palvelemaan niin kaupunkilaisia kuin matkailijoita päivittäin avoinna olevana valokuvataiteen keskuksena. Samalla se avaa kehittyvään Jätkäsaareen uuden kulttuurin kohtaamispaikan, jossa on tilaa myös vaihtuvien toimijoiden pop up -sisällöille, tiedotti Helsinki Photo Festival ry.

David Lynchin näyttelyyn on maksullinen sisäänpääsy, toiseen näyttelyyn on vapaa pääsy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.