Barokkimusiikin yökonsertit jatkuvat Kalasatamassa

Barokkiorkesteri FiBO. Kuva: Juuso Westerlund.

Suomalainen barokkiorkesteri FiBO järjestää Kalasatamassa viisi yökonserttia elokuusta lokakuuhun.

Kalasataman yö -tapahtumien pääpaino on musiikissa, mutta niihin yhdistyvät myös nykysirkus ja meditaatio. Esitykset ovat kaikille avoimia ja maksuttomia, ja ne pidetään eri kohteissa Kalasataman alueella.

Ensimmäinen konsertti pidettiin 15.8. Tapahtumasarjan toinen konsertti, Yö on tähtikirkas pidetään lauantaina 31.8. kello 22 Kalasataman taiteilijatalossa (Vanha Talvitie 9). Konsertti keskittyy Italian varhaisten säveltäjämestareiden musiikkiin. Musiikissa kuuluvat yön avaruus, pysähtyneisyys ja hiljaisuus sekä onni, riemu ja rakkaus.

Tapahtumasarjan kolmas konsertti on nimeltään Goe nightly cares, the enemy to rest. Se johdattelee myötätunnon ja ilon äärelle. Nämä teemat ovat läsnä paitsi Purcellin ja Dowlandin musiikissa, myös illan puhe- ja meditaatio-osuudessa. Puheesta ja meditaatiosta vastaa Sampo Koistinen. Tämä kolmas tilaisuus pidetään perjantaina 20. syyskuuta kello 21 Tilastokeskuksen talossa (Työpajankatu 13).

Neljäs konsertti, Bach & circus triste, kutsuu kuulijat vuorovaikutteiseen seikkailuun perjantaina 4. 10. kello 22 Circon tiloissa (Kaasutehtaankatu 1).

Viides ja viimeinen Kalasataman yö -tapahtumasarjan konsertti on nimeltään Antoni Lliteres ja Eurooppa. Siellä vierailee mallorcalainen barokkimusiikkiyhtye esittäen sikäläisen barokkisäveltäjän Antoni Lliteresin ja keskieurooppalaisten säveltäjien musiikkia. Tapahtuma on perjantaina 10. lokakuuta kello 21 Kotisatamassa (Arielinkatu 8).

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.