Asukkailta kerätään kokemuksia Kalasataman äänimaisemasta

Helsingin yliopisto järjestää asukaskyselyn, jossa kerätään tietoja Kalasataman alueen miellyttävistä ja epämiellyttävistä äänistä.

Kuinka miellyttäviä, häiritseviä tai palauttavia ovat metsä- tai merinäkymät? Kuinka miellyttäviä tai epämiellyttäviä ovat lasten äänet leikkipuistossa tai lintujen laulu päiväkävelyllä?

Tätä kysytään maalis–toukokuussa sekä Kalasataman että Kuninkaantammen kaupunginosien asukkailta.

Virkistysalueet ja kaupunkiluonto tarjoavat käyttäjilleen monenlaisia elämyksiä. Tutkimus ja suunnittelu keskittyvät tavallisesti kaupunkialueiden visuaaliseen olemukseen, mutta silmä ei kerro maisemasta kaikkea – myös äänimaailma muodostaa tärkeän osan kokemustamme paikasta.

Tänä keväänä Helsingin yliopiston tutkijat pyrkivät ymmärtämään, kuinka kahden nopeasti kehittyvän Helsingin kaupunginosan, Kalasataman ja Kuninkaantammen, asukkaat kokevat lähiympäristönsä eri aistein.

Asukkailta kysytään verkkokyselyissä tarkemmin läheisten viheralueiden merkityksestä, arvosta ja tärkeydestä. Heitä pyydetään myös osoittamaan kartalta miellyttäviä ja epämiellyttäviä ääniä alueellaan. Vastaamalla kyselyyn asukkaat voivat auttaa luomaan arvokasta dataa terveellisten ja viehättävien kaupunkiviheralueiden suunnittelua varten.

Vapaaehtoiset voivat osallistua kyselyyn maalis-toukokuun 2021 aikana.

Kyselyn toteuttaa Helsingin yliopisto yhteistyössä Suomen Ympäristökeskuksen ja Forum Virium Helsingin kanssa. Kysely on osa eurooppalaista Smarter Greener Cities -projektia vuosina 2020-2023.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.