Ammatti- ja aikuisopiston rakentaminen alkaa Myllypurossa kesällä

Stadin ammatti- ja aikuisopiston 1100 opiskelijalle rakennetaan uudet tilat Myllypuroon Metropolia ammattikorkeakoulun välittömään läheisyyteen. Opiston rakennus- ja talotekniikka-alojen koulutus keskitetään uuteen rakennukseen.

Rakentaminen käynnistyy kesäkuussa 2021, ja uudet tilat otetaan käyttöön syyslukukaudella 2023. Rakennus on Helsingin ensimmäinen elinkaarimallilla toteutettava ammattikoulu.
Vastikään valmistuneen Metropolia ammattikorkeakoulun läheisyys tuo etuja rakennusalan opiskelijoille sekä tilankäytön että opetuksen kannalta. Opisto voi esimerkiksi hyödyntää Metropolian betonilaboratoriota, ja Metropolia opiston tiloihin tulevia puurakentamisen tiloja.

Opiston tarkoituksena on myös hyödyntää Metropolian opettajien ammattitaitoa, ja rakennustyömaan yhteistaidot kehittyvät rakentajien ja työnjohdon opiskelijoiden yhteisen opetuksen avulla. Lisäksi ammattiopiston ja ammattikorkeakoulun vuorovaikutteinen opiskelu kannustaa hakeutumaan jatko-opintoihin oman tutkinnon jälkeen.

– Kaupungin tavoitteena on luoda maailman fiksuin rakennusalan kampus, joka on kansainvälisestikin kiinnostava. Nyt rakennettava kampus muodostaa Metropolian kampuksen kanssa täysin uudenlaisen rakennusalan osaamiskeskittymän, jossa tulevaisuuden työnantajat- ja tekijät kohtaavat. Olemme tästä erittäin innoissamme, sillä tällä on laajempaakin merkitystä kotimaisen rakennusalan kehitykselle. Uuden tiedon, tutkimuksen ja käytäntöjen myötä saadaan parannettua rakentamisen menetelmiä ja laatua sekä hyödynnettyä digitalisaatiota, kertoo tiedotteessa kasvatuksen ja koulutuksen apulaispormestari Pia Pakarinen.

Kun 1100 opiskelijan opisto ja kampusalueen yhteyteen parhaillaan rakennettava Helsingin kielilukio valmistuvat syyslukukaudelle 2023, liikkuu Myllypurossa päivittäin noin 8000 opiskelijaa.

Havainnekuva. P&R Arkkitehdit Oy