Aleksin joulukadun avaus käynnistää joulukauden Helsingissä 20.11.

Helsingin Aleksanterinkatu saa juhlavalaistuksensa 68. kerran, kun perinteiset joulukadun avajaiset järjestetään sunnuntaina 20. marraskuuta. Ennen virallista avajaisohjelmaa Senaatintorille aukeaa Hyvän tahdon tori kello 14. Avajaisjuhlallisuudet ja -ohjelma alkavat Tuomiokirkon portailla kello 15. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sytyttää jouluvalot kello 16. Avajaisjuhlinta päättyy paraatiin, joka kulkee Senaatintorilta ydinkeskustan halki kello 16–17. Paraatissa on mukana myös satumaisia tähtiä Suomen kansallisbaletista.

Joulukadun energiatehokkaat led-valot ilahduttavat kaupunkilaisia tammikuun loppuun asti.

”Aleksin joulukatu virittää Helsingin ydinkeskustan joulutunnelmaan ja on samalla koko maan vanhimpia joulutraditioita, joka yhdistää kaupunkilaisia jo kolmannessa polvessa. Avajaisista on kasvanut riemukas kansanjuhla, joka saa ihmiset liikkeelle koko perheen voimin hakemaan hyvää joulumieltä”, kaupunginjohtaja Jussi Pajunen sanoo.

Tapahtuma alkaa Hyvän tahdon torin herkuilla

Ennen tapahtuman virallista ohjelmaa kello 14 avautuvan hyväntekeväisyysjärjestöjen Hyvän tahdon torin kojuista saa ostaa jouluisia herkkuja, kuten riisipuuroa, glögiä ja leivonnaisia.

Tuomiokirkon portailla esitettävä ohjelma käynnistyy kello 15. Tilaisuutta juontaa monista hyväntekeväisyystempauksistaan tunnettu Brother Christmas. Ellun Kamut -kuoro laulaa ja laulattaa joululauluja ja Vahtikoira Veikko hauskuuttaa lapsia. Avajaisohjelman artistitähtinä nähdään Scandinavian Hunks, LEO ja Rajaton.

Joulupukki ja kaupunginjohtaja Jussi Pajunen saapuvat Senaatintorille HKL:n museoraitiovaunulla. Ohjelmaan kuuluvat perinteiden mukaisesti Pelastusarmeijan joulupatakeräyksen siunaus ja Tuomiokirkkoseurakunnan tervehdys. Tilaisuus huipentuu Joulupukin tuodessa terveisensä Korvatunturilta ja kaupunginjohtajan sytyttäessä jouluvalot kello 16.

Jouluparaatissa mukana tänäkin vuonna Kansallisbaletti

Valojen sytyttyä jouluparaati aloittaa matkansa uudella pidennetyllä reitillä ydinkeskustan halki. Paraati kulkee Aleksanterinkadun jälkeen Mannerheimintietä oikealle, tekee U-käännöksen Kaivokadun risteyksessä ja palaa Pohjoisesplanadia pitkin takaisin Senaatintorille. Katujenvarsille kerääntynyt yleisö pääsee nauttimaan paraatin jouluriemusta kello 16-17.

Kulkueessa on mukana Suomen kansallisbaletin näyttävä monen kymmenen hahmon ryhmä Pähkinänsärkijä ja Hiirikuningas -baletista, ja paraatin kruunaa Joulupukki tonttuineen. Mukana ovat jälleen myös ratsupoliisit, eläinhahmoja, koiria, museopaloautoja sekä Helsingin pelastuslaitoksen kalustoa, mikäli ne eivät ole hälytystehtävissä. Uusina osallistujina nähdään HIFK:n liigajoukkue ja 2007-juniorit. Lisäksi joukkoon liittyvät ohjelmassa esiintyneet Brother Christmas, Vahtikoira Veikko, Ellun Kamut ja Hyvän tahdon torin vapaaehtoistyöntekijät.


Aleksin joulukadun avajaistapahtuman järjestää Helsinki City Markkinointi ry yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa.

Kuva Jussi Hellsten

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.