Ainutlaatuinen kalojen bongaukseen tarkoitettu luontopolku avataan Helsingissä

Malmin Longinojalle avataan 26. lokakuuta Helsingissä ainutlaatuinen taimenkalojen elämästä kertova luontopolku.

Longinojan kalat voivat olla jopa 90 senttisiä ja niitä voi nähdä purossa runsaasti. Taimenia voi nähdä myös päiväsaikaan, mutta iltahämärässä kalat ovat aktiivisimmillaan.

Longinojasta on tullut merkittävä taimenpuro. Suomalaisen kalastusmatkailun edistämisseura Skes ry on kunnostanut Longinojaa puroaktiivi Juha Salosen johdolla jo 17 vuotta. Talkookunnostuksilla on saatu turvattua Suomenlahden uhanalaisen taimenen luontainen lisääntyminen Helsingissä.

Purolla ei saa kalastaa, mutta vaelluskalojen bongauspaikkana se on verraton retkikohde.

Taimenista kertova luontopolku on tehty talkootyönä. Malmilta Savelaan ulottuvalla kahden kilometrin mittaisella luontopolulla on pääopastaulut molemmissa päissä. Luontopolun varrella on lisäksi 14 kohdetaulua. Ensi keväänä luontopolun Vantaanjoen päähän rakennetaan eväiden syöntipaikka.

Luontopolku kertoo uhanalaisesta taimenesta sekä kaupunkipuron luonnosta ja sen suojelusta. Polun tekstisisältö on tullut puroaktiiveilta ja sen on jalostanut luontopolun muotoon Graafinen maanpiiri Oy. Kuvittajana on toiminut Seppo Leinonen ja tekstin jalostajana Auli Kilpeläinen.

-Longinoja-aktiivien ahkeran tiedotustoiminnan ansiosta puro onkin jo aikamoinen hittiretkikohde juuri nyt, kun vaelluskaloilla on kutuaika. Kutu ajoittuu loka-marraskuun vaihteeseen ja kestää yleensä muutaman viikon, kerrotaan Helsingin kaupungin tiedotteessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.