Kino Tapiola aloittaa yleisökilpailun, jossa eurooppalaisen elokuvan katselusta saa pisteitä

Tapiolassa sijaitseva Kino Tapiola on yksi pääkaupunkiseudun harvoista alkuperäisessä, kulttuurisuojellussa asussaan säilyneistä vanhan ajan elokuvateattereista. Kino Tapiola tuo nyt European Film Challenge -kilpailun Suomeen. Samalla Suomi on ensimmäisenä Pohjoismaana mukana eurooppalaisen elokuvan kilpailussa.

”Kilpailun tavoite on nostaa esiin eurooppalaista elokuvaa kepeällä ja osallistavalla tavalla”, Suomen European Film Challenge -kampanjan koordinaattori ja Kino Tapiolan teatteripäällikkö Hannele Pellinen kertoo.

”Kilpailuun osallistuminen on helppoa: osallistuja saa pisteitä kymmenestä eurooppalaisesta elokuvasta, jotka hän katsoo 14.10.–10.12.2018 välisenä aikana joko elokuvateattereissa tai kotonaan tallenteelta, televisiosta tai suoratoistopalveluista.”

Kilpailuun voi osallistua katsomalla minkä tahansa elokuvan, jonka tuotantomaista ainakin yksi on eurooppalainen.

”Kisa toteutetaan Europeanfilmchallenge.eu -sivustolla ja sosiaalisessa mediassa #europeanfilmchallenge-tunnistetta käyttäen. Kun elokuvan katsoo esimerkiksi Kinot.fi-sivuston korttelikinoissa, elokuvafestivaaleilla tai kertoo kilpailusta kaverille ja saa tämän houkuteltua mukaan, luvassa on lisäpisteitä. Lisäksi kilpailun avaava, Oscar-palkitun puolalaisohjaaja Pawel Pawlikowskin Cold War on yksi suosituselokuvistamme, jonka katsomisesta saa myös lisäpisteitä”, Pellinen toteaa. Muut suosituselokuvat julkistetaan myöhemmin syksyllä.

Yleisökilpailun voittaja saa matkat, majoituksen ja festivaalipassin huippufestivaaleille Berliinin, Cannesin tai Venetsian elokuvajuhlille.

Vastaavia kilpailuja järjestetään vuosittain kolme. Mukana on kahdeksan Euroopan maata, joista jokaisesta valitaan yksi voittaja. Ensimmäisen kilvan voittaja pääsee helmikuisille Berliinin elokuvajuhlille, toinen kilpailu vie voittajan Cannesiin ja kolmannen voittaja pääsee Venetsian elokuvajuhlille elokuussa. Suomi on mukana ensimmäistä kertaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.