Munkkiniemessä liikennöi jopa neljä runkolinjaa

Nobinan sähkönivelbussi testiajossa Helsingin Kannelmäessä heinäkuussa 2021.

Munkkiniemen kautta kulkee nykyään peräti neljä HSL:n runkolinjaa. Niitä ajetaan oranssin värisillä busseilla.

Munkkiniemen läpi liikennöivien runkolinjojen määrä kasvoi kahdella elokuun puolivälissä, kun suuri linjastouudistus astui voimaan Länsi-Helsingissä.

Uusi runkolinja 20 korvaa lakkautetun tavallisen linjan 18 ja se liikennöi Munkkiniemessä Huopalahdentietä pitkin Talinrantaan ja Munkkivuoren ostoskeskukselle.

Uusi runkolinja 30 (Honkasuo – Eira) liikennöi niin ikään Huopalahdentietä pitkin, pysähtyen pysäkeillä Munkkiniemen aukio, Lokkalantie, Niemenmäki ja Munkkivuori.

Uusia runkolinjoja 20 ja 30 liikennöi bussiyhtiö Nobina upouusilla sähkönivelbusseilla.

Ennestään Munkkiniemen kautta liikennöivät runkolinjat 500 ja 510. Linjalla 500 (Itäkeskus – Munkkivuori) on Munkkiniemessä kolme pysäkkiä: Munkkiniemen puistotie, Laajalahden aukio ja Professorintie.

Linjalla 510 (Herttoniemi – Westendinasema) on Munkkiniemessä yksi pysäkki, joka on nimeltään Munkkiniemen aukio. Espoon Otaniemen suuntaan liikennöitäessä pysäkki sijaitsee Ramsaynranta-kadulla ja vastakkaiseen ajosuuntaan Paciuksenkadulla heti Munkkiniemen aukion itäpuolella.

Länsi-Helsingin linjastouudistuksen myötä Munkkivuori ja Munkkiniemi ovat saaneet myös bussilinjan 52 (Kuninkaantammi – Otaniemi). Linja 52 tihentää bussiliikennettä myös Kuusisaaressa ja Lehtisaaressa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.