Villa Kokkonen on auki kesällä Järvenpäässä

Joonas Kokkosen työtila Villa Kokkosessa. Kuva: Järvenpään taidemuseo

Järvenpäässä sijaitseva Taiteilijakoti Villa Kokkonen avautuu kesäkauteen 2022 toukokuussa. Villa Kokkonen on avoinna pop-up -tyylisesti kesälauantaisin syyskuun loppuun saakka.

Arkkitehti Alvar Aallon mestariteos Villa Kokkonen valmistui Tuusulanjärven länsirannalle vuonna 1969 säveltäjä ja akateemikko Joonas Kokkosen kodiksi ja Tuusulanjärven taiteilijayhteisön nuorimmaksi taloksi.

Villa Kokkosessa järjestetään kaikille avoimia yleisöopastuksia lauantaisin kello 12 ja lisäksi talossa voi vierailla omatoimisesti lauantaisin kello 13-14.

Paikka opastukselle tulee varata etukäteen. Mukaan mahtuu kerralla 20 osallistujaa. Sisäänpääsy Villa Kokkoseen on maksullinen.

Opastuksen aikana tutustutaan talon arkkitehtuuriin, sisustukseen ja taiteeseen sekä tutkitaan uniikkeja yksityiskohtia. Talon kiinteät kalusteet piirrettiin Alvar Aallon toimistossa ja talon huonekalut ovat Artekin valikoimasta.

– Talon esineet ja taideteokset kertovat tarinaa säveltäjästä, joka inspiroitui luonnosta, jatkoi sinfonikkona Sibeliuksen jalanjäljillä ja teki mittavan uran musiikkialan järjestöissä, tiedottaa Järvenpään kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.