Vapaaehtoiset keräävät valtavat määrät roskia Malmilla

Malmin seutu siistiksi roskista -talkoot jatkuvat. Esimerkiksi lauantaina 11. toukokuuta kello 13-15 pidetään kaikille alueen asukkaille avoimet roskatalkoot.

Facebookiin perustettiin syksyllä 2018 ryhmä nimeltään Malmin seutu siistiksi roskista. Ryhmä järjesti viime syksyn aikana kymmeniä talkoita. Yhteistalkoiden lisäksi ryhmän jäsenet ovat itsenäisesti ploggailleet roskaa omilta kulkureiteiltään ja arkisista ympäristöistään.

– Me vapaaehtoiset toimimme yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa kantaen vastuullisina kaupunkilaisina kortemme ja roskamme kekoon. Määrä ei ole ihan vähäinen: viime syksyn aikana keräsimme yhteensä noin 50 jätesäkillistä roskaa pois Malmilta, kerrotaan ryhmän tiedotteessa.

– Tänä keväänä talkoot on aloitettu heti lumien sulettua ja olemme jo nyt lähestymässä samaa määrää, vaikka on vasta kevät.

Roskatalkoot ovat lisänneet yleistä viihtyvyyttä Malmin kaupunginosassa.

– Roskapihtimme nähdessään ihmiset tulevat spontaanisti juttelemaan ja kiittelemään ryhmää tärkeästä työstä ja jakamaan huoltaan ympäristön roskaantumisesta. Osa on liittynyt mukaan ryhmään ja lähtenyt mukaan toimintaan. Olemme toiminnallamme luoneet alueellamme positiivista yhteishenkeä ja yhdessä tekemisen meininkiä.

Lauantain 11. toukokuuta talkoiden tapaamispaikka on K. H. Wiikinkatu 4:n kääntöpaikka Pekanraitin risteyksessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.