Roihun pesäpallotoiminnalle valtion seuratukea 8 000 euroa

Suomen opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt itähelsinkiläisen pesäpalloseuran Roihun toiminnalle seuratukea 8 000 euroa vuodelle 2019.

Tukea on haettu erityisesti seuran tuomaritoiminnan kehittämiselle ja sen nivomiselle yhteen pesiskoulutoiminnan ja junioripesiksen kanssa.

– Viime vuosina tuomaritoimintamme on ollut järjestelmällistä ja olemme todella hyvin saaneet seuran junioripelaajat mukaan tuomaritoimintaan. Tuki on meille tärkeää, jotta voimme jatkossakin tarjota hyvin suunniteltua liikuntatoimintaa pesiskouluikäisille lapsille ja samalla tarjota oppimisen paikkoja tuomariuraansa aloittaville junioreille, kertoo seuran puheenjohtaja Johanna Markkanen.

Tulevan kesän pesiskoulu käynnistyy toukokuun puolessa välissä ja ilmoittautuminen on käynnissä parhaillaan. Seuran tuomarivastaava Anni Haukkamaa toimii tulevana kesänä myös pesiskoulun ohjaajana.

– Tänä kesänä pesiskoulua ohjataan sekä Herttoniemen urheilupuistossa että Roihuvuoren pesiskentällä. Lisäksi pääkaupunkiseudulla järjestetään pienpesisturnauksia, joissa aloittelevat tuomarit pääsevät opettelemaan tuomaroinnin saloja ja hankkimaan osaamista ja rohkeutta sarjapelien tuomarointeja varten.