Vapaan Taidekoulun lopputyöt esille Ruoholahdessa

Valmistuvat taidemaalarit Anna-Stiina Korhonen (vas.) ja Marika Lahdenperä Vapaan Taidekoulun ateljeeluokassa. Kuva: Virppi Venell.

Vapaan Taidekoulun lopputyönäyttely järjestetään Kaapelitehtaan Puristamossa Ruoholahdessa 22.5.-6.6.2021.

Vapaa ‘21 -näyttely on katsaus siihen, miltä suomalainen taidemaalaus näyttää nyt.

Vapaa Taidekoulu on vuonna 1935 perustettu taidemaalaukseen keskittynyt oppilaitos Kaapelitehtaalla. Vapaa Taidekoulu on kaikille hakijoille avoin taidekoulu, jonka nelivuotisesta koulutusohjelmasta valmistuu taidemaalarin ammattiin tänä keväänä 13 opiskelijaa.

Lopputyönäyttelyn kokoaa ja ripustaa Vapaan Taidekoulun rehtori, taidemaalari Elina Merenmies.

– Tämä vuosikurssi asennoituu maalaukseen kokeilevasti ja toisaalta ekspressiivisesti. Väriin ja sen ilmaisuvoimaan ja tehoon suhtaudutaan luokan oppilaiden keskuudessa myös hyvin vakavasti, ja olemmekin tekemässä väristä yhden tärkeän yhdistävän teeman näyttelyyn, Elina Merenmies kertoo.

Vapaassa Taidekoulussa kohtaavat eri-ikäiset ja erilaisista taustoista tulevat ihmiset, joita yhdistää intohimo maalaustaiteeseen. Epävarman koronavuoden jälkeen on suuri ilo, että yleisölle avoin Vapaa ‘21 -näyttely pystytään järjestämään ajallaan.

– Näyttelyssä voi nähdä, miten eri tavoin pintaa ja maalia voi lähestyä. Näyttely antaa ilon aihetta ja laittaa pohtimaan vakavampiakin kysymyksiä. Kaikkea sitä, mitä juuri nyt saattaa tarvita, valmistuva opiskelija Marika Lahdenperä kertoo.

Valmistuville taidemaalareille lopputyönäyttely merkitsee opintojen huipennusta.

– Näyttely on myös jäähyväiset luokalle ja opiskeluajalle Vapaassa. Lopputyönäyttely on juhla maalaustaiteelle ja vastavalmistuneille maalareille, valmistuva opiskelija Anna-Stiina Korhonen kertoo.

Fyysisen näyttelyn lisäksi lopputyönäyttely on ensimmäistä kertaa nähtävillä myös virtuaalisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.