Vantaankoski keräsi vähävaraisille eniten

Hannu Pöntinen keräämässä Yhteisvastuukeräystä Myyrmannin kauppakeskuksessa.

Vantaalla kerättiin tänä vuonna Yhteisvastuulle yhteensä 75 514 euroa. Koko maassa vuoden 2019 Yhteisvastuukeräys tuotti 3 069 474 euroa.

Kerätyillä varoilla avustetaan vähävaraisten lasten ja nuorten kouluttautumista Suomessa ja hauraissa maissa. Tänä vuonna 20 prosenttia keräyksen tuotosta jää paikallisiin avustuskohteisiin, jotka seurakunnat saavat itse päättää. Vantaalla seurakunnat käyttävät varoja vähävaraisista perheistä tulevien ammattikoululaisten ja lukiolaisten koulukirjoihin ja -tarvikkeisiin.

Vantaan seurakuntien paras tulos kerättiin länsivantaalaisessa Vantaankosken seurakunnassa, yhteensä 32 138 euroa.

Yhteisvastuukeräys on koko seurakunnan keräys. Toteutusta tehdään iloisella mielellä yhdessä työntekijöiden ja vapaaehtoisten kanssa. Joka vuosi löytyy uusia tapoja toteuttaa keräystä. Yhteistyötä tehdään myös paikallisten toimijoiden, kuten Marttojen, partiolaisten ja Rotarien kanssa, kommentoi kirkkoherra Hannu Pöntinen Vantaankosken seurakunnasta.

Vantaankosken seurakunnan aluetta ovat muun muassa Myyrmäki, Martinlaakso ja Kivistö.

Vantaankoskella suurin yksittäinen keräystulojen lähde on Yhteisvastuugolf-tapahtuma, joka tuotti nyt yli 10 000 euroa Yhteisvastuukeräykselle. Lipaskeräys ja tempaukset ovat myös tärkeitä keräyksen toteutuksen tapoja.

Keräyksen teemana tänä vuonna ollut lasten ja nuorten koulutuksen tukeminen otettiin Vantaalla positiivisesti vastaan ja nähtiin tärkeänä panostuksena tulevaisuuteen, sanoo Hannu Pöntinen.

Keräystuotosta 20 prosentti jää paikallisseurakuntien käytettäväksi. Vantaalla aiotaan tukea vähävaraisten perheiden ammattikoululaisten ja lukiolaisten koulukirjojen ja -tarvikkeiden hankintaa.

Monen nuoren koulutusunelmat sortuvat, kun perheellä ei ole varaa hankkia lukiossa välttämätöntä tietokonetta. Ammatillisen oppilaitoksen opiskelija joutuu usein hankkimaan itse alakohtaiset työvälineet, esim. kokkiveitset, kampaamovälineet ja suojavaatteet.

Yhteisvastuukampanjan aikana oli hienoa se, että uuden hallituksen ohjelmaan saatiin kirjattua toimenpiteitä, joiden toteutuessa perheen vähävaraisuus ei ole opintojen esteenä, Yhteisvastuukeräyksen valtakunnallinen keräysjohtaja Tapio Pajunen iloitsee.

Keräystilitys luovutettiin 8.11. keräyksen suojelijalle, tasavallan presidentti Sauli Niinistölle. Tuotto jaetaan Kirkon Ulkomaanavun katastrofiavun (60 %), Kirkon diakoniarahaston (20 %) sekä paikallisseurakuntien (20 %) kesken.

Vantaan seurakuntien Yhteisvastuu-keräyksen tulokset 2019:

Vantaankoski 32 138 e

Tikkurila 12 403 e

Hakunila 10 839 e

Korso 6132 e

Rekola 9364 e

Hämeenkylä 4638 e

Vanda svenska församling 1446 e.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.