Vantaan Lucia-neito kiertää ahkerasti Aviapoliksessa

Backaksen kartano, Jumbo, Helsinki-Vantaan lentoasema ja Pyhän Laurin kirkko. Vantaan Lucia-neito vierailee eri puolilla kaupunkia, mutta erityisesti hänet voi nähdä Aviapoliksen suuralueella.

Vantaan Lucia-neidoksi on tänä vuonna valittu 22-vuotias Länsi-Vantaalla asuva Naomi Nordstedt. Kruununsa Lucia saa keskiviikkona 11. joulukuuta kello 18.30 järjestettävässä joulukonsertissa.

Kruunajaiskonsertti järjestetään Myyrmäen Virtakirkossa osoitteessa Rajatorpantie 8. Vantaan Lucia-neidon kruunaa Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala. Konsertin järjestää Vanda musikinstitut ja ohjelmassa on Lucian kruunaamisen lisäksi kuorojen ja solistien esittämää joulumusiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lucia-neito kulkueineen vierailee viikon aikana useassa tapahtumassa. Varsinaisena Lucian päivänä perjantaina 13. joulukuuta Lucia-neidon voi nähdä ympäri kaupunkia. Kulkue vierailee Tikkurilan kirjastolla kello 8.30, Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 16.30 ja kauppakeskus Jumbossa kello 18.

Lauantaina 14. joulukuuta Lucia-neidon on määrä vierailla ravintola Backaksen Puimalan joulumaassa kello 12 sekä kello 18 Ljus i mörka tider -konsertissa Pyhän Laurin kirkossa. Sunnuntaina 15.12. Lucia kulkueineen vierailee vielä kertaalleen Puimalan joulumaassa kello 12.

Lucian päivää on vietetty Vantaalla jo vuodesta 1987 lähtien. VMI:n oppilaiden joukosta valitaan vuosittain Vantaan Luciaksi empaattinen ja lämmin nuori, joka jo persoonallaan luo valoa ja iloa ympärilleen.

Lucian kruunajaiset ja muut tapahtumat järjestävät Vanda musikinstitut ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.