Vantaan Lucia-neito kiertää ahkerasti Aviapoliksessa

Backaksen kartano, Jumbo, Helsinki-Vantaan lentoasema ja Pyhän Laurin kirkko. Vantaan Lucia-neito vierailee eri puolilla kaupunkia, mutta erityisesti hänet voi nähdä Aviapoliksen suuralueella.

Vantaan Lucia-neidoksi on tänä vuonna valittu 22-vuotias Länsi-Vantaalla asuva Naomi Nordstedt. Kruununsa Lucia saa keskiviikkona 11. joulukuuta kello 18.30 järjestettävässä joulukonsertissa.

Kruunajaiskonsertti järjestetään Myyrmäen Virtakirkossa osoitteessa Rajatorpantie 8. Vantaan Lucia-neidon kruunaa Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Sari Multala. Konsertin järjestää Vanda musikinstitut ja ohjelmassa on Lucian kruunaamisen lisäksi kuorojen ja solistien esittämää joulumusiikkia. Konserttiin on vapaa pääsy.

Lucia-neito kulkueineen vierailee viikon aikana useassa tapahtumassa. Varsinaisena Lucian päivänä perjantaina 13. joulukuuta Lucia-neidon voi nähdä ympäri kaupunkia. Kulkue vierailee Tikkurilan kirjastolla kello 8.30, Helsinki-Vantaan lentokentällä kello 16.30 ja kauppakeskus Jumbossa kello 18.

Lauantaina 14. joulukuuta Lucia-neidon on määrä vierailla ravintola Backaksen Puimalan joulumaassa kello 12 sekä kello 18 Ljus i mörka tider -konsertissa Pyhän Laurin kirkossa. Sunnuntaina 15.12. Lucia kulkueineen vierailee vielä kertaalleen Puimalan joulumaassa kello 12.

Lucian päivää on vietetty Vantaalla jo vuodesta 1987 lähtien. VMI:n oppilaiden joukosta valitaan vuosittain Vantaan Luciaksi empaattinen ja lämmin nuori, joka jo persoonallaan luo valoa ja iloa ympärilleen.

Lucian kruunajaiset ja muut tapahtumat järjestävät Vanda musikinstitut ja Vantaan kaupungin kulttuuripalvelut.

JAA