Vantaa kiinnostaa asuntosijoittajia kolmanneksi eniten

Vantaa on Suomen Vuokranantajien kaupunkirankingissa pääkaupunkiseudun ykkönen. Kuva: Shutterstock.

Vantaa sijoittui 27 kaupungin joukosta kolmanneksi Suomen Vuokranantajat ry:n uudistetussa kaupunkirankingissa.

Ranking-listaus asettaa Suomen kaupungit paremmuusjärjestykseen sen perusteella, kuinka houkuttelevia kaupungit ovat asuntosijoittajien ja vuokranantajien näkökulmasta.

Suomen Vuokranantajien vuoden 2021 kaupunkirankingin mukaan asuntosijoittajien näkökulmasta houkuttelevin kaupunki on Tampere. Kakkossijan vei Turku ja kolmossijan Vantaa.

– Vantaa pärjäsi rankingissa parhaiten pääkaupunkiseudun kaupungeista. Vantaan vahvuuksia ovat kaupungin keskeinen sijainti pääkaupunkiseudun työmarkkinoilla ja hyvät liikenneyhteydet Helsinkiin, muualle maahan sekä maailmalle, kertoo Suomen Vuokranantajien ekonomisti Sakari Rokkanen tiedotteessa.

– Koronapandemia on iskenyt kovaa Vantaalle ja erityisesti kaupungin tärkeimmälle työpaikka-alueelle lentokentälle. Lentokentän toiminnan palautumisella on iso vaikutus kehäradan varren kaupunginosien vuokra-asuntojen kysyntään, Rokkanen jatkaa.

Suomen Vuokranantajien kaupunkiranking perustuu Pellervon taloustutkimuskeskuksen (PTT) laskemiin kaupunkikohtaisiin ennusteisiin asuntosijoittamisen tuottojen kehityksestä, asuntojen markkinointiaikoihin Vuokraovi.com-sivustolla sekä alueellisiin kehitystekijöihin, kuten esimerkiksi Tilastokeskuksen väestöennusteeseen ja Suomen Vuokranantajien Vuokranantaja-barometrin kaupunkikohtaisiin kehitysnäkymiin.

Vantaalaiset vuokranantajat arvioivat kaupunkinsa kehitysnäkymät viime kevään Vuokranantaja-barometrissa neljänneksi parhaaksi.

– Asuntojen neliöhinnat ovat Vantaalla muuta pääkaupunkiseutua edullisemmat, mutta vuokratasossa erot ovat kaupunkien välillä pienemmät. Ennustettu vuokratuotto onkin Vantaalla suurten kaupunkien paras.

– Toisaalta taas ennustettu arvonnousu jää suurten kaupunkien pienimmäksi. Vantaa sopii hyvin kohteeksi asuntosijoittajalle, joka painottaa strategiassaan vuokratuottoa, mutta haluaa välttää asuntojen arvonlaskuun tai tyhjiin kuukausiin liittyviä riskejä, Rokkanen pohtii.

Sakari Rokkasen mukaan moni asuntosijoittaja suosii Vantaata ja muita kasvukeskuksia juuri sen vuoksi, että asuntojen arvokehitykseen tai uuden vuokralaisen löytymiseen liittyy vähemmän riskejä kuin pienemmissä kaupungeissa. Rokkasen mukaan on kuitenkin tärkeää samaan aikaan tiedostaa, että suurissa kaupungeissa erot kaupunginosien välillä ovat suuret. Esimerkiksi Vantaalla alueiden yhteyksissä ja lähipalveluissa on suurta vaihtelua.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.