Valtava määrä sähköbusseja Länsi-Helsinkiin

Suurin osa Länsi-Helsingin ja keskustan välisistä bussilinjoista muuttuu sähköbussilinjoiksi.

Bussiliikenteen sähköistyminen ottaa suuren harppauksen elokuussa 2021 kun Helsingin linjoja 14, 17, 18, 24, 37, 39, 40, 41 ja 42 aletaan ajaa pelkästään sähköbusseilla.

HSL käynnistää linjojen liikenteen kilpailutuksen, ja ratkaisu linjojen liikennöitsijöistä on tarkoitus tehdä HSL:n hallituksen kokouksessa toukokuussa 2020.

Tavoitteemme on, että vuoteen 2025 mennessä ainakin 30 prosenttia busseistamme kulkee sähköllä, ja tällä hetkellä näyttää, että pääsemme siihen tavoitteeseen kirkkaasti, sanoo HSL:n joukkoliikenneosaston johtaja Tero Anttila.

Lisäksi tämän kilpailukierroksen tuloksena myös runkolinjastomme on entistä kattavampi.

Kilpailun kolmesta kohteesta suurimman muodostaa linjojen 18, 39 ja 40 muodostama kokonaisuus. Linjoille vaaditaan vähintään 45-paikkaisia sähköllä kulkevia nivelbusseja. Linjat ovat syksystä 2021 alkaen oranssein autoin ajettavia runkolinjoja, minkä vuoksi niiden numerot muuttuvat runkolinjakäytännön mukaisiksi: siis tasakymmenluvuiksi.

Muille kilpailutettaville linjoille edellytetään kaksiakselisia sähköbusseja. Toiseen kohteeseen kuuluvat linjat 17 ja 24 ja kolmanteen linjat 14, 37, 41 ja 42.

Yhteensä kilpailukierroksella hankittavan liikenteen osuus on HSL:n bussiliikenteestä noin kuusi prosenttia. Sen hoitamiseen tarvitaan arkipäivänä 76 bussia, ja liikenteen laajuus on vuodessa yhteensä noin 5,4 miljoonaa linjakilometriä.

Joulukuussa 2019 HSL:n hallitus päätti, että niin ikään elokuussa 2021 liikenteessä aloittava Vantaan runkolinja 570 kulkee kokonaan sähkönivelbusseilla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.