Valtaosa suomalaisista tuntee Järvenpäätä heikosti tai ei lainkaan

Järvenpään kaupunki käynnisti alkuvuodesta imagotutkimuksen, jossa selvitettiin järvenpääläisten sekä muualla asuvien mielikuvia ja kokemuksia Järvenpäästä. Vastaajia oli 1 740, joista reilu kolmannes oli järvenpääläisiä.

Järvenpään ulkopuolella asuvilta suomalaisilta kysyttiin, kuinka hyvin he tuntevat Järvenpäätä. Vastaajista 46 prosenttia kertoi, ettei tunne Järvenpäätä lainkaan ja 31 prosenttia vastasi, että ei tunne kovin hyvin. Neljätoista prosenttia imagokyselyn vastaajista kertoi tuntevansa Järvenpäätä jonkin verran ja loput 9 prosenttia tuntee melko hyvin tai erittäin hyvin.

Vaikka suomalaiset tuntevat Järvenpäätä heikosti, silti jopa 77 prosenttia vastaajista tiesi, että Järvenpää sijaitsee lähellä Helsinkiä. Reippaasti yli puolet suomalaisista katsoi, että Järvenpää on hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä ja että Järvenpäähän on helppo tulla.

Keski-Uudellamaalla asuvista vastaajista valtaosa tuntee Järvenpäätä hyvin tai jonkin verran. Vain seitsemän prosenttia kertoi, ettei tunne kaupunkia lainkaan.

Järvenpään käyntikohteista ylivoimaisesti tunnetuimmaksi nousivat kyselyssä Ainola, Puistoblues ja Järvenpää-talo. Myös Järvenpään kirjasto, kirjailija Juhani Ahon asuintalo Ahola sekä Järvenpään taidemuseo tunnettiin melko hyvin.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.