Vaimo on toista maata Malmilla

Näytelmäharjoituksia. Kuva: Erkki Suitiala

Malmin Työväen Näyttämö esittää tällä kaudella nykykomedianäytelmän 15 kertaa Malmin Työväentalolla ja kaksi kertaa Malmitalolla.

Vaimoni on toista maata” on perinteikkään Malmin Työväen Näyttämön produktiona tänä vuonna. Ensi-ilta on 23. helmikuuta ja esitykset jatkuvat 12. huhtikuuta 2020 asti.

Valitsimme Gilles Dyrekin komedian ”Vaimoni on toista maata” useasta syystä. Etsimme teksteiksi sellaisia näytelmiä, joissa hauskaan kääreeseen sisältyy myös ajankohtaista ja merkittävää sisältöä, kertovat ohjaaja Michel Budsko ja valosuunnittelusta ja lavastuksesta vastaava Tarja Ervasti.

Tämänvuotinen näytelmä pureutuu parisuhteiden dynamiikkaan. Toinen tärkeä teema on muukalaisuuteen liittyvät asenteet ja ennakkoluulot – hyvässä ja pahassa.

Vaimoni on toista maata” on Reita Lounatvuoren kääntämänä sovitettu Suomeen ja osuvasti se heijastaakin myös suomalaisille tyypillisiä, ristiriitaisia asenteita vierauden kohtaamiseen. Väärinkäsityksestä seuraa tapahtumasarja, jossa idealistisen isäntäväen auttamishalu ja vieraiden harmiton hulluttelu kehkeytyvät hulvattomaksi vyyhdiksi.

Kuva: Erkki Suitiala

Toinen syy näytelmävalintaan oli se, että Malmin näyttelijäkunnassa on
juuri näihin rooleihin sopiva neljän hengen ryhmä.

Viime vuoden haikea tragikomedia ”Huone 112” keskittyi kahden viihdemaailman ikonin, Elviksen ja Marilynin kohtaamiseen. Pääroolien lisäksi siinä oli lukuisia sivurooleja kahden näyttelijän esittäminä. Tämänvuotisessa näytelmässä kaksi pariskuntaa tapaa illanvieton merkeissä ja rooleihin tarvittiin tasavahva miehitys.

Komedian tekeminen on haastavaa ja palkitsevaa.

Vaikeinta on rytmitys, sillä hauskuus syntyy silloin, kun ele, sana ja toiminta osuvat juuri oikeaan kohtaan. Kun näytelmä saadaan harjoituksissa hiottua sujuvaksi ja rytmiikka löytyy, voivat pienet yksityiskohdat sytyttää tekstin eloon.

Ohjaaja Michel Budskon mukaan komedia on selkeä tyylilaji, josta saa
välittömän palautteen.

Kun yleisö nauraa ja viihtyy, tiedämme, että olemme onnistuneet.

Ohjaus Michel Budsko, lavastus ja valosuunnittelu Tarja Ervasti.
Rooleissa Maarit Kivivuori, Petri Rovio, Vuokko Suitiala ja Juha
Kalliolahti.

Esityksiä Malmin Työväentalolla on esimerkiksi 27.2, 1.3, 5.3. ja 8.3. Lippuvaraukset p. 040-738 2843 tai hilkka.e.kinnunen@gmail.com. Malmitalolla esitykset ovat 6.4. ja 7.4. ja niihin lippuja myy Lippupiste.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.