Uusi hissitorni nousee Malmin bussiterminaaliin

Malmin rautatieaseman bussiterminaaliin on rakenteilla korkeahko hissitorni. Se tehdään uutta hissiyhteyttä varten. Valmistuttuaan uusi hissi vie matkustajia bussiterminaalista junien laiturialueelle.

Uuden hissin rakentaminen liittyy Malmin aseman eteläpään kulkuyhteyksien remonttiin. Bussiterminaalin ja junalaitureiden väliset liukuportaat poistetaan ja korvataan tavallisilla portailla.

Remontissa poistettavat liukuportaat ovat olleet toistuvasti epäkunnossa vuosien ajan, ja nyt kohta ne vihdoin poistetaan. Matkustajat kävelevät liukuportaissa silloinkin kun ne eivät ole toiminnassa. Epäkuntoiset liukuportaat ovat talvisin usein jään ja lumen peitossa ja vaarallisen liukkaat.

– Malmin liukuportaiden toistuvat ongelmat ovat olleet asiakkaiden harmina pitkään. Tässä kohtaa asemaa portaat ovat säiden armoilla ja kiinteät portaat ovat toimintavarmat, valtion Väylä-virasto tiedotti hankkeen alkaessa syksyllä 2020.

Poistettavien liukuportaiden vieressä oleva nykyinen hissi säilyy. Uusi hissi sijoittuu hieman kauemmaksi nykyisestä hissistä ja poistettavista liukuportaista. Uusi hissi tulee bussiterminaalin katosten ja Kirkonkyläntien asemasillan väliin. Uusi hissi korvaa poistettavat liukuportaat, sillä osa liukuportaiden käyttäjistä siirtynee hissin käyttäjiksi. Lisäksi uusi hissi tuo lisää esteettömiä kulkuyhteyksiä bussiterminaalin ja junien laiturialueen välille.

Väylä-virasto ilmoittaa hissin rakennustyömaalla, että uusi hissi ja portaat valmistuvat kesäkuussa 2021.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.