Uuden kaupunkipyöräpalvelun valmistelu on käynnistynyt

  Uuden, seudullisen kaupunkipyöräpalvelun valmistelu etenee. HSL ja kunnat tavoittelevat vuodelle 2026 seudun yhteistä kaupunkipyöräpalvelua, jossa asiakkaat voivat käyttää kaupunkipyöriä kuntarajoista riippumatta. Uuden palvelun potentiaalia ja ominaisuuksia selvitetään parhaillaan yhdessä 11 kunnan kanssa. Helsingin, Espoon ja Vantaan nykyisten kaupunkipyörien sopimuskaudet ovat päättymässä vuonna 2025.

  Seudullinen kaupunkipyöräpalvelu on iso hanke, jonka myötä kaupunkipyöräpalvelua tullaan uudistamaan merkittävästi. Vuonna 2026 on tarkoitus ottaa käyttöön palvelu, joka mahdollistaa kuntarajat ylittävän, seudullisen kaupunkipyöräilyn. Kevään 2024 aikana käydään aktiivista vuoropuhelua kuntien sekä asukkaiden kanssa palveluun liittyvistä odotuksista ja toiveista.

  Tarveselvityksissä on mukana 11 kuntaa, jotka ovat Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Siuntio, Kirkkonummi, Sipoo, Kerava, Tuusula, Nurmijärvi ja Hyvinkää. Kunnilta ei ole vielä odotettu sitoutumista hankintaan, vaan tässä vaiheessa selvitetään palvelun toimintaedellytyksiä, kustannuksia, potentiaalia ja ominaisuuksia seudulla. Kunnat päättävät osallistumisestaan kaupunkipyöräpalvelun kilpailutukseen erikseen kesän ja alkusyksyn 2024 aikana. Kilpailutus käynnistetään tämän jälkeen myöhemmin syksyllä 2024.

  Tämän kevään aikana tarveselvityksissä tarkastellaan myös käyttäjien tarpeita ja näkemyksiä hyödyntäen jo aiempia asiakaskyselyiden tuloksia ja palautteita. Näiden lisäksi toteutetaan joitakin tarkentavia käyttäjähaastatteluita, joissa kerätään kaupunkipyöriä jo käyttäneiden ja kaupunkipyöräilystä kiinnostuneiden ajatuksia. Näitä otetaan huomioon, kun uutta pyörämallia ja käyttöliittymää valitaan.

  Kaupunkipyörät ovat ennen kaikkea helppo, kätevä ja terveellinen tapa liikkua. Ne parantavat joukkoliikenteen saavutettavuutta, tarjoavat edullisen ja kestävän tavan liikkua sekä kannustavat pyöräilemään. Kaupunkipyörät ovatkin jo pääkaupunkiseudulla nousseet erittäin suosituksi ja pidetyksi palveluksi. Uusi seudullinen kaupunkipyöräpalvelu tulee mahdollistamaan entistäkin enemmän, kun se tuo yhä useamman kunnan osaksi kaupunkipyöräverkostoa.

  Kuva: HSL

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.