Urbaani puutarhatapahtuma järjestetään Vallilassa

Konepajan Brunossa Vallilassa järjestetään urbaaneille kaupunkilaisille suunnattu puutarhatapahtuma lauantaina 11. toukokuuta kello 10-15.

VR:n historiallisessa veturihallissa pidettävä Kotipuutarha versoo -tapahtuma järjestetään nyt neljättä kertaa.

Puutarhaliiton ja Kotipuutarha-lehden järjestämä tapahtuma vastaa vuosi vuodelta kasvaneeseen kysyntään. Puutarhanhoito kaupungissa, eli parvekkeilla, terasseilla, ikkunalaudoilla, palstaviljelmillä ja uudistalojen katoille rakennetuissa kattopuutarhoissa, on kasvamassa buumiksi. Kaupunkeihin syntyy nyt uudenlaista puutarhakulttuuria, jonka veturina ovat nuoret kaupunkilaiset.

Puutarhaliiton tilaaman, keväällä valmistuneen Kotipuutarha-tutkimuksen (Kantar TNS) mukaan suurinta kiinnostuksen kasvu on alle 35-vuotiaiden, taajamassa tai kaupungissa asuvien keskuudessa. Palsta- ja parvekeviljely kiinnostaa joka neljättä alle 25-vuotiasta. Huoli luonnosta ja ilmastonmuutoksesta sekä kiinnostus omien vihannesten kasvattamiseen näkyy tutkimustuloksissa siinä, että yli 55 prosenttia vastanneista arvostaa luonnonmukaisuutta keittiöpuutarhan kasvien viljelyssä. Tutkimus kertoo myös, että me suomalaiset olemme puutarhakansaa, sillä peräti puolet väestöstä kertoo olevansa kiinnostunut puutarhanhoidosta.

Markkinapäivänä, äitienpäivää edeltävänä lauantaina Bruno täyttyy kojuista, joissa on parhaaseen istutusaikaan myynnissä kotimaisten tuottajien kasvattamia yrttejä, kesäkukkia, perennoja, siemeniä, ruukkuja ja tarvikkeita. Paikalta saa hyviä vinkkejä, miten viljely onnistuu pihoilla, parvekkeilla ja ikkunalaudoilla. Kotipuutarha Versoo on myös paikka hankkia äitienpäivälahjaksi vaikkapa vanhanajan pelargoni, kassillinen kesäkukkia tai yrttien ja vihannesten luomutaimia. Myynnissä on myös trendikkäitä huonekasveja.

Tapahtumalavalla kuullaan ammattilaisten tietoiskuja, joiden aiheina ovat muun muassa puutarhan perustaminen parvekkeelle, tomaattien kasvatus, luontoa säästävä puutarhanhoito ja vieraslajien torjunta.

Tapahtuma myös kerää paikalle kaupunkikulttuurin synnyttämiä pienyrityksiä ja puutarhaharrastusta edistäviä yhdistyksiä.

Tapahtumaan odotetaan 2 000 – 2 500 kävijää viiden tunnin aikana.

Tapahtuman järjestävät Puutarhaliitto ry ja Kotipuutarha-lehti. Yhteistyössä ovat mukana Kekkilä ja GreenCare.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.