Seniorikeskus ja palvelutori suunnitteilla Espoon keskukseen

Espoon keskukseen halutaan tulevaisuudessa perustaa elä ja asu -seniorikeskus. Espoon kaupunki pyrkii edistämään hankkeen asemakaavallista valmiutta yhteistyössä Espoon keskuksen alueen projektijohdon kanssa.

Elä ja asu -seniorikeskuksilla vastataan voimakkaasti kasvavan ikääntyvän väestön palvelutarpeisiin. Niitä ovat esimerkiksi erityisasuminen ja palvelukeskustoiminta.

Palvelukeskukset ovat ikääntyneiden avoimia olohuoneita sekä harrastus- ja kokoontumispaikkoja. Espoon kaupunki uudistaa vanhusten palveluja yhteistyössä yksityisten toimijoiden kanssa eri kaupunginosissa. Vastaavat seniorikeskukset ovat suunnitteilla Espoon keskuksen lisäksi myös Espoonlahteen, Tapiolaan ja Matinkylään.

Kaupunki myös selvittää palvelutorin sijoittamista Espoon keskukseen. Palvelutori-konseptin mukaisia palvelutoimintoja pyritään laajentamaan eri kaupunginosiin. Nykyisin palvelutori toimii Matinkylässä Ison Omenan kauppakeskuksessa. Palvelutorilla tarjotaan alueesta riippuen erilaisia julkisia palveluja, kuten sosiaali- ja terveystoimen palveluja.