ToPo Naisten tappioputkelle jatkoa

  ToPo Naiset ja Catz kohtasivat toista kertaa tällä kaudella Munkkiniemen keskiviikkoillassa. Kauden avauskohtaaminen Lappeenrannassa oli päättynyt ToPon selvään voittoon. Tuon ottelun jälkeen Catz oli saanut kaksi jenkkivahvistusta ja myös lasaretista oli tullut lisävahvistuksia.
  Kamppailu Munkkiniemen tyhjien katsomoiden edessä alkoi hyvin tasaisissa merkeissä. Reilun seitsemän ja puolen minuutin jälkeen Elina Mäntynen naulasi kaksi kolmosta 12 sekunnin sisään. Näiden kolmosten johdolla ToPo johti ottelua avauskympin jälkeen 23–15.
  Ottelun 2. jakso alkoi ToPon kannalta erinomaisesti ja piste-ero oli suurimmillaan 15 pistettä. Tästä alkoi kuitenkin kotijoukkueen vaikeudet ja Tuulia Timon henkilökohtaisella 12–0 runilla Catz tuli otteluun mukaan. ToPo ei tehnyt pisteen pistettä toisen kympin viimeisen vajaan kuuden minuutin aikana. Catzin pisteputki venyi lopulta 20:een ja sen siivellä pitkälle tauolle mentiin kissalauman viiden pisteen (34–39) johdossa.
  Jos 2. jakso oli hyvin aaltoileva, 3. jakso oli todella tasainen. Catz yritti venyttää johtoa, mutta ToPo tuli aina takaisin peliin. Puolen tunnin pelaamisen jälkeen Catzin johto oli lopulta kolme pistettä (53–56).
  ToPo tuli hyvällä jalalla pelin viimeiselle kympille ja Hanna Valkeisen onnistuneen kahden pisteen heiton jälkeen Tähtipaidat palasi myös pitkästä aikaa johtoasemaan. Ottelun loppuminuutit olivat todella kovaa köydenvetoa, jonka lopulta Catz voitti. Tuulia Timon ja Mariah Kingin johdolla Catz oli parempi lukemin 68–73.

  OTTELUN TEHONAISET
  ToPolta kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi keskiviikkoillassa Emilia Hulst (12 pts) sekä Hanna Valkeinen (11 pts). Levypallotilastossa ToPolta esille nousivat seitsemän levaria kaapanneet Nea Kuisma ja Ida Myllyoja. Eniten koriin johtaneita syöttöjä antoivat Myllyoja sekä Tessa Virtanen (neljä). Hanna Valkeiselle tilastoitiin kolme riistoa.
  Tuulia Timo oli illan hahmo. 25 pistettä, kolmen pisteen heitot 6/7 sisään ja vielä viisi koriin johtanutta syöttöä päälle. Tulitukea Timolle antoi tupla-tuplan naulannut Mariah King (16 pts, 14 levaria) sekä Mari Kihlström (12 pts, kuusi syöttöä). Tilastoista esiin nousee myös 11 pistettä heittänyt Noora Kuukka sekä kuusi koria alustanut Venla Pirttinen.
  Ottelun parhaan pelaajan raadissa toimi ToPon yhteistyökumppani Leppänen Arkkitehdit. Valinnat kohdistuivat vierasjoukkueen illan ykköspyssyyn Tuulia Timoon ja kotijoukkueelta palkinnon pokkasi Ida Myllyoja.

  KOMMENTIT
  ToPon päävalmentaja Niko Kuusi oli pettynyt taiston tauottua.
  ”Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Meillä oli hyviä sekä huonoja hetkiä. Tänään ne huonot hetket maksoivat liikaa, ja niitä oli hyviä hetkiä enemmän.”

  ToPon vuosi 2020 päättyy Suomen Cupin puolivälierään. Ottelu Peli-Karhuja vastaan pelataan lauantaina 12. joulukuuta klo 17 Karhuvuoren Urheilutalolla. ToPon kotiotteluiden merkeissä, niin Naisten Korisliigan sekä myös Miesten Divisioona A:n parissa palataan jälleen ensi vuonna.

  JÄTÄ VASTAUS

  Kirjoita kommenttisi!
  Kirjoita nimesi tähän

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.