Toisen asteen opiskelijat maksutta Vantaan uimahalleihin

Vantaan kaupungin lukioissa ja Vantaan ammattiopisto Variassa opiskeleville tarjotaan maksutta kaupungin uimahallien ja niiden yhteydessä olevien kuntosalien käyttö arkisin kello 6‒16.

Lisäksi Tikkurilan ja Myyrmäen uimahalleissa järjestetään aloittaville kuntosaliharjoittelijoille maksutonta kuntosaliohjausta harjoittelun aloittamisen tueksi.

Maksutonta uimahallien ja kuntosalien käyttöä pilotoidaan 7.1.‒30.6.2020 osana Liikkuva opiskelu -hanketta. Pilotin aikana tutkitaan edun käyttöaktiivisuutta, ja myöhemmin päätetään toimintamallin jatkosta.

Maksuton etuus tarjotaan Helsinge gymnasiumin, Lumon lukion, Martinlaakson lukion, Sotungin lukion, Tikkurilan lukion, Vaskivuoren lukion ja Vantaan ammattiopisto Varian päätoimisille opiskelijoille.

Maksutonta uintia opiskelijoille järjestetään Tikkurilan, Hakunilan, Myyrmäen, Martinlaakson ja Korson uimahalleissa. Kuntosalit sijaitsevat Tikkurilan, Hakunilan, Myyrmäen ja Martinlaakson uimahallien yhteydessä.

Liikkuva opiskelu -hanke on käynnistynyt Vantaalla syksyllä 2019. Hankkeessa kehitetään Vantaan ammattiopisto Varian ja vantaalaisten lukioiden liikkumisolosuhteita. Toiminnan ytimessä ovat yhteistyö ja osaamisen kehittäminen.