Legendaarisesta tv-kasvosta tehtiin elokuva – yllätysnimi tekijäjoukossa

Toimittaja Hannu Karposta kertovan Karpo-elokuvan ensi-ilta on pe 25.9.2020.

Yleisöllä on ensimmäinen tilaisuus nähdä Karpo-elokuva, kun se esitetään Helsinki International Film Festival – Rakkautta & Anarkiaa -elokuvafestivaalin ohjelmistossa festivaalin avausviikonloppuna Bio Rexissä lauantaina 19.9. klo 15.45.

Elokuvan Karpo on ohjannut Jussi-palkittu Ari Matikainen (mm. Sota ja mielenrauha, Yhden tähden hotelli) ja sen tuottaa napafilms. Tuottajana toimii Liisa Karpo.

Aki Tykin kappale soi elokuvassa

Happoradion laulajana tunnettu biisintekijä Aki Tykki on kirjoittanut Totuuden tiellä -kappaleen Karpo-elokuvaa varten: ”Kanuunaorkesteri on salainen aseeni, joka kaivetaan esille äärimmäisissä tilanteissa. Kun ohjaaja Ari Matikainen soittaa ja kertoo, että hänen Karpo-dokkarinsa tarvitsee loppulaulun viikossa, tarvitaan salaista asetta.”

”Janne Rintala ja minä saimme dokumentin katsottavaksemme, ja laulun henki ja teemat syntyivät välittömästi leffan katsomisen jälkeen. Dokumentti oli samaan aikaan hauska ja koskettava. Saimme hyvät rakennuspalikat biisillemme. Lopputulokseen olemme hyvin tyytyväisiä. On meille kunnia-asia saada biisi tällaiseen elokuvaan”, Aki Tykki avaa biisintekoprosessia ja kertoo samalla elokuvasta: ”Karpo on todella mielenkiintoinen hahmo, jonka kaikki tietävät, mutta kukaan ei oikein tunne. Tämän leffan jälkeen tunnemme häntä vähän enemmän”.

Totuuden tiellä -biisi soi elokuvan lopputeksteissä ja se julkaistaan myös singlenä ensi-illan tienoilla.

Stillkuva elokuvasta Karpo. © napafilms