Tikkurilan Vernissan peruskorjaushanke kerää kannatusta

Kulttuuritehdas Vernissan peruskorjaushanke etenee alkuperäisestä suunnitelmasta tarkistetussa muodossa.

Vantaan kaupunkikulttuurilautakunta hyväksyi Tikkurilassa sijaitsevan kulttuuritalon Kulttuuritehdas Vernissan peruskorjauksen tarkistetun tarveselvityksen ja hankesuunnitelman maaliskuussa 2022.

Kaupunkikulttuurilautakunta kannattaa Vernissan peruskorjaamista, koska hanke parantaa ja varmistaa kaupungin nuorisotoimen toimintaedellytyksiä tulevaisuudessa, vahvistaa Tikkurilan jokirannan elinvoimaa sekä mahdollistaa uuden alakulttuuriklubin ja tapahtumatorin toteuttamisen Vernissan yhteyteen.

Lautakunnan mukaan Kulttuuritehdas Vernissa on kulttuurisen nuorisotyön kehto, jossa järjestetään viikoittain lukuisia konsertteja, teatteriesityksiä, seminaareja, juhlia ja muita tapahtumia kaikenikäisille vantaalaisille. Vernissan tiloja käyttävät vantaalaiset koulut, järjestöt ja kulttuuritoimijat.

Myös Vantaan kaupunkitilalautakunta hyväksyi maaliskuussa 2022 Vernissan peruskorjauksen omalta osaltaan.

Vernissan peruskorjauksen tarveselvitys-hankesuunnitelma etenee seuraavaksi Vantaan kaupunginhallituksen käsittelyyn.

Nyt lautakunnissa hyväksyttyä Vernissan peruskorjauksen tarveselvitystä ja hankesuunnitelmaa on tarkistettu siitä, mitä Vantaan kaupunginhallitus päätti kesäkuussa 2020.

Tarveselvitys-hankesuunnitelmaa muutettiin syksyllä 2021 siten, että toimistotiloja pienennettiin, nuorisopalveluiden tiloja vahvistettiin ja peruskorjaustarvetta täsmennettiin. Myös hankkeen kustannusarvio on noussut reilulla miljoonalla eurolla 8,1 miljoonaan euroon.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.